Obavijesti

News

Komentari 185

Mogući scenariji: Kako se može razviti ova politička zavrzlama

Mogući scenariji: Kako se može razviti ova politička zavrzlama
1

Kako će se okončati situacija 'svih protiv svih' u političkom vrhu ostaje za vidjeti. Mogućnosti je nekoliko. Neke su sasvim realne, dok su u igri i neke gotovo nezamislive...

VIDEO

1. Tim ostaje, HDZ-ovi ministri se povlače

Orešković može smijeniti Karamarka i Petrova, koji su njegovi ministri. U tom slučaju svi se ministri iz HDZ-a mogu povući iz Vlade. No Vlada nastavlja funkcionirati sa zamjenicima. HDZ je u Saboru ruši, a onda kreće nekoliko mogućih raspleta.

2. Karamarko uspijeva sakupiti novu većinu

Zamislivo je da Tomislav Karamarko sakupi novih 76 ruku. Priča se o zastupnicima manjina, Čačiću (koji je već demantirao), Glavaševim ljudima (malo vjerojatno). Ako skupi 76 ruku, ide po mandat na Pantovčak. No Vlada bez 80 ruku je slaba i disfunkcionalna.

3. HDZ natjera Karamarka na ostavku

Oreškovićev odlazak u SOA- u navodno je bio prijetnja Karamarku. Može se čuti kako se Karamarku prijeti objavom nove afere, teže od svih dosadašnjih, no nema detalja. Moguće je da je riječ o spinu. No ode li Karamarko, ova garnitura može se konsolidirati.

4. Kolinda nudi novi mandat Milanoviću

Profesor Žarko Puhovski smatra da je Karamarko kao mandatar prokockao šansu i pokazao da ne može voditi Vladu, te da bi idući mandat, u ovom sazivu, predsjednica trebala ponuditi Zoranu Milanoviću. Nezamislivo je da on na to pristane, osobito s Mostom.

Goran Stanzl/PIXSELL

5. Nastavak pata, Tim i Tomo se ne mogu srušiti

Zamislivo je da se u HDZ-u nastavi intenzivirati sukob između struje koja je spremna na nove izbore, s Karamarkom, i one koja nije, pa da se taj konflikt odrazi na nemogućnost da HDZ povuče sve ministre iz Vlade, kao i da se ne usudi rušiti Oreškovića u Saboru.

6. Nadrealne kombinacije su...

HDZ i SDP su se nedavno, učas posla, dogovorili o ustavnim sucima - i to o očajnim ustavnim sucima, prepunima nedostataka, a kako bi se lako dogovorili o dobrima. Načelno bi se mogli dogovoriti i o velikoj koaliciji, ali to je skoro nezamislivo.

7. Sve opcije propadaju i ide se na nove izbore 

Ovo je najčistija opcija. Koštala bi novca, potrošili bismo neko vrijeme, ali na kraju je teško zamisliti ovakav džumbus. Nemoguće je da rezullati idućih izbora budu preslika ovih, a i koalicije će biti puno jasnije.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)