News

Komentari 3

'Moj brat Mirsad je nestao u odronu, tijelo njegove supruge našli su u autu. Njega nije bilo'

'Moj brat Mirsad je nestao u odronu, tijelo njegove supruge našli su u autu. Njega nije bilo'

Među nekoliko nestalih je i Mirsad, koji je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Njegovu suprugu, Nihadovu šogoricu, nažalost su pronašli mrtvu u klizištu

Iskreno, trenutno se osjećam otupjelo. Ne znamo što se događa s njim. Samo želim malo predahnuti, rekao je uplakani Nihad Hadžić za Global News.

Njegov brat Mirsad (35) nestao je u katastrofalnom odronu zemlje i kamenja u planinskom dijelu pokrajine Britanska Kolumbija u Kanadi nakon golemih poplava koje su pogodile tu zemlju. Među nekoliko nestalih je i Mirsad, koji je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Njegovu suprugu, Nihadovu šogoricu, nažalost su pronašli mrtvu u klizištu. Kanadska policija i spasilačke službe pretpostavljaju da je Mirsada odnio odron kamenja i zemlje koji su pali na dio autoceste 99 između Lillooeta i Pembertona.

- Znamo da mu je supruga umrla. Tu informaciju smo dobili. Ona je pronađena u njegovu vozilu, a on nije - rekao je Nihad.

Supruga poginula

Po njegovim riječima, njegov brat i supruga uzeli su nekoliko dana da se preko vikenda odmore. Sa sobom nisu poveli svoju dvogodišnju djevojčicu, nju su ostavili kod obitelji u Lower Mainlandu. U vrijeme kad se katastrofa dogodila, bili su na putu natrag iz Vernona preko autoceste 99, koja je bila jedina cesta koja je još bila otvorena u vrijeme kad su krenula klizišta. Spasioci vjeruju da je na autocesti došlo do dva klizanja tla. Prvi je zaustavio promet, a potom je udarilo drugo klizište, koje je s ceste odguralo pet ili sedam vozila. Nihad se posljednji put čuo s bratom oko 10 sati ujutro u Lillooetu i pozvao policiju kad nije mogao doći do para nekoliko sati.

- U početku ne želiš misliti da je to stvarno, ne želiš misliti da je to istina. Misliš da je u redu - samo su zaglavili, nemaju prijam, samo ćemo se čuti s njima svaki trenutak - rekao je Nihad te dodao kako su minute i sati prolazili da je nada sve više nestajala. Nihad je opisao brata kao brižnog obiteljskog čovjeka. Prije nego što se ponovo slomio od tuge, rekao je da se cijela obitelj okupila u tuzi i brizi za njegovu malu nećakinju, koja im je trenutno glavna briga.

- Samo želim znati je li pronađen, pa bude li i najgore - rekao je nesretni brat.

Kako javlja NBC News, u nedjelju su spasioci pronašli su još tri tijela, a potraga za još jednim nestalim zasad je bez uspjeha. 

Najčitaniji članci