Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Moja kći je bila zaluđena tim klošarom, uvalio joj se u kuću'

Anitu Novoselac (39) u nedjelju ujutro u zagrebačkim Gajnicama na smrt je kuhinjskim nožem izbo njezin dečko Ivan Kralj (36). Nakon zločina, pozvao je Hitnu pomoć...

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Facebook
108 komentara

- U rano nedjeljno jutro moj brat je čuo halabuku iz podrumskog stančića u kojem je živjela moja kći Anita s dečkom Ivanom. S obzirom na to da im to nije bilo prvi puta da se svađaju i da iz stana dopiru povišeni tonovi i vriska, moj brat se nije htio miješati.

- Naime, prije mjesec dana bio je sličan takav bučni “okršaj” pa su Ivan i Anita završili u policiji ujutro, da bi se istu večer ruku pod ruku vratili zajedno u stan iako je njemu, koliko se sjećam, bila izrečena neka mjera zabrane prilaska mojoj kćeri. Inače kćer i dečko skrbe o teško bolesnoj kujici Gizmi, a kako je Anita vikala Gizma! Gizma!, moj brat je pomislio da je pas uginuo.

SMRT U GAJNICAMA Pijan je nožem ubio svoju curu (39) pa nazvao Hitnu pomoć

- No ubrzo je pred kuću došla policija, a Ivan je bio na dvorištu - ispričala je za Jutarnji list Biserka K., majka Anite Novoselac (39), koju je u nedjelju ujutro izbo na smrt kuhinjskim nožem njezin dečko Ivan Kralj (36). Nakon zločina koji je počinio pod utjecajem alkohola u kupaonici stana u Grintavečkoj ulici u Gajnicama, Kralj je okrenuo 192 te rekao: “Zaklao sam curu koju sam volio”.

Istražiteljima je priznao zločin, ali je rekao navodno da je to učinio nakon što mu je Anita u svađi opsovala mrtvog brata. Sudac istrage odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i naročito teških okolnosti ubojstva.

Majka ubijene žene ne pronalazi riječi kojima bi se utješila jer, kako kaže, “protiv kćerkine zaluđenosti tim čovjekom, nije mogla nikako”.

- Anita je bila opčinjena Ivanom. Vidjela sam ga tri puta u životu tijekom njihova tri mjeseca suživota. Pa on je bio klošar koji joj se uvalio pod krov, na trpezu, na grbaču. Nakon mog upoznavanja s njim, sjećam se kao danas, pitala sam kćer o njezinoj fasciniranosti njime. Na moje pitanje “Anita, kaj je to?”, znate što mi je rekla? “Majko, stani na loptu.” Anita je odabrala zaljubljenost, poletnost. Ali to nije bila ljubav, o ljubavi tu nema ni govora. Kao par egzistirali su tek tri mjeseca iako njihovo poznanstvo traje dugi niz godina iz kvarta - priča za Jutarnji još Biserka K. koju, tvrdi, policija nije izvijestila o ubojstvu već njezin brat koji stanuje kat iznad kćeri.

Je li okidač za zločin plavuša kojoj je tepao prije ubojstva?

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Dan prije ubojstva, dok je Anita Novoselac na Facebooku objavljivala statuse kako 'on pazi na nju i čuva je od sveg zla na svijetu', Ivan je, otprilike u isto vrijeme, na toj društvenoj mreži objavljivao fotografije atraktivne plavuše te joj upućivao komplimente i pozdrave.

Prema kazivanjima susjeda, koje donosi Večernji list, Anitu Novoselac i njezina supruga i ubojicu Ivana Kralja spojila je i ljubav prema njezinoj kujici Gizmi. Njoj se svidjelo to kako se Kralj brine za kujicu, a problemi su počeli nastajati kad su saznali da je Gizma teško bolesna, o čemu svjedoče i objave na Facebooku.

Možda vas zanima i ovo:
Message