Obavijesti

News

Komentari 79

Moje kućice: Lokalni moćnici imaju imovinu tešku milijune

Moje kućice: Lokalni moćnici imaju imovinu tešku milijune
1

Oni se zaista imaju razloga smijati. Kao čelnici gradova i županija imaju niz povlastica. Uz to, imovinske kartice su im prepune statusnih perverzija

VIDEO

Neki od njih silno su iritantni politički likovi. Priušte si luksuzni automobil od 433 tisuće kuna s full opremom, a vode županiju u kojoj je čak 28,7 posto nezaposlenih. Ne bi se ugledali na, na primjer, imućna osnivača Ikee, Ingvara Kamprada koji vozi Volvo star 15 godina, a kad putuje avionom, putuje ekonomskom klasom. Prenasmiješeni čelnici županija u Hrvatskoj razmišljaju o grijanim kožnatim sjedalima, automatskom mjenjaču sa sedam brzina, CD playeru i minimalno 10 zvučnika te svim tim silnim konjima. Spremni su uskočiti u limuzine predsjedničke klase, simbol koji odmah, već od prve, dokazuje da su oni uspjeli u životu, da su “se snašli”, što će kod susjeda, mještana izazvati mješavinu divljenja, zavisti i mržnje... Pa provozajmo se malo županijom.

Drugi su pak incidentni. Hvale se na sva zvona da voze krntiju staru 20 godina i da tako štede, a u imovinskoj kartici popis je gomile “neprocjenjivih” nekretnina.

Imovine na obali, gradu i selu vrijedne milijune eura. Reklo bi se, prave su žrtve mode. U tišini skupljaju vile. Neki pak ističu da na svojoj dužnosti volontiraju, a zaborave spomenuti da su im plaćeni ručkovi i kavice, pa gorivo... sve na račun građana. Svi su oni hrvatski lokalni moćnici, neki razmetni hvalisavci, drugi jeftini populisti. Jedno je sigurno, vrlo su domoljubni, barem kad je riječ o prostranim zemljištima i razmetljivim vikendicama koje posjeduju na hrvatskome tlu. I ono najvažnije, mnogo su mnogo bogatiji od onih koji ih biraju i za koje bi trebali raditi. Izabrali smo najimućnije lokalne moćnike, ljude koji upravljaju općinama, gradovima i županijama, stranačkim podružnicama koji se, barem prividno, čine zaštićenijima od onih u vrhu državne vlasti. Njih 40-ak koje smo izdvojili iz cijele Hrvatske teški su nevjerojatnih 500 milijuna kuna. Automobili, kuće, nakit, umjetnine, plaće od 15.000 do čak 30.000 kuna. Otkrivamo sve njihove statusne perverzije.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...