Obavijesti

News

Komentari 102

Molila sam supruga za hranu, a našeg sina je tjerao da me tuče

Molila sam supruga za hranu, a našeg sina je tjerao da me tuče
1

Ivanka i njezin sin su 13 mjeseci smješteni u Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja. Pobjegla je od muža zlostavljača kojeg je godinama morala moliti za hranu i izlazak iz kuće

VIDEO

Krenulo je polako, gotovo neprimjetno, malim zabranama, priča Ivanka koja je sa sinom već 13 mjeseci smještena u Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, piše Glas Slavonije.

- Onda su zabrane postajale sve strože, ništa se više nije moglo bez njegovog dopuštenja. Govorio mi je da ništa ne znam. Branio mi je druženje s prijateljicama. Branio je i da dolaze k meni. Na kraju mi je zabranio i viđanje s dvjema punoljetnim kćerima iz prvog braka. Nije mi dao ni da pozdravljam susjede. Ni da radim, govorio je da on zarađuje dovoljno - priča Ivanka (49) koja je pretrpjela godine psihičkog, tjelesnog i ekonomskog zlostavljanja od tadašnjeg partnera i oca djeteta.

- Kupnju je obavljao sam. I to sve samo što on voli. Molila sam ga da kupi koju papriku ili rajčicu da nam sin pojede nešto zdravo, ali se izderao na mene - dodaje.

Bila je spremna trpjeti radi sina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tada je već postala svjesna da živi sa zlostavljačem. Nenadano je završila na operaciji kralježnice. Puštena je na kućnu njegu, sa savjetom da tri mjeseca odmara. Nije mogla ni sjediti, a da se ne onesvijesti. Nije mogla ni sama na toalet, ni oprati se. Dijete joj je pomagalo. Preživjela je nezamislivo. Od nje se očekivalo da radi sve.

Onda se počeo iskaljivati i na sinu. Tukao ga je i tjerao iz kuće. Najgore je bilo, priča Ivanka, kad bi se vratio pijan iz kafića ili kladionice. Tada bi kažnjavao sina i tjerao ga nepomično gleda u zid dok on ne kaže da je dosta. Tjerao bi ga da jede slatka peciva premda ne podnosi šećer i ima želučanih problema. Nekad bi ga natjerao i da udara majku, a on bi to od straha i napravio.

Skupila je dijete i otišla potražiti pomoć

Jednog dana je sin došao i rekao: "Mama, samo da imamo kuda otići i da možemo platiti režije, ja bih otišao". To je Ivanku potpuno slomilo. Shvatila je da nema ništa od dijeljenja krova s nasilnikom. Kćer joj je pomogla da dobije pomoć u Centru za socijalnu skrb. 

Sin joj je bio u školi, a onda je slagala mužu da mora izaći po lijekove. Otišla je u Sklonište i tu je zadnjih 13 mjeseci... Čeka finalizaciju razvoda, završila je tečaj medicinske masaže  i nada se boljem životu. Žao joj je jedino što nije prije progledala...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!