Obavijesti

News

Komentari 269

Sutra nema nastave u Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj

Sutra nema nastave u Zagrebu i Dubrovačko-neretvanskoj
4

Nastavlja se štrajk prosvjetara. Danas nema nastave u tri županije: Primorsko - goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji...

VIDEO

Štrajk prosvjetara se nastavlja i u ponedjeljak. Nema nastave u tri županije: Primorsko - goranskoj, Međimurskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sindikalni predstavnici javnih i državnih službenika u ponedjeljak ujutro su stigli na pregovore u Ministarstvo rada oko temeljnih kolektivnih ugovora i povećanja osnovice plaća za 6,12 posto. Obrazovni sindikati obavijestili su kako u utorak nastave neće biti u Zagrebu te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a već imaju plan štrajka za cijeli idući mjesec. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dubravko Jagić iz Sindikata policije prije sastanka poručio je kako je to povećanje osnovice dobra startna pozicija, ali da će i oni, baš kao i prosvjetari, tražiti povećanje koeficijenta složenosti poslova. Podsjetimo, školski sindikati traže povećenje koeficijenta za 6,11 posto, Vlada na to nije pristala. Nudi povećanje osnovice plaće, ali svima u javnoj i državnoj službi.

- Mi inzistiramo i na povećanju koeficijenta, da iznosi 1,1 posto, jer su policajci i policajke najpotplaćeniji među javnim službenicima. I o tome ćemo razgovarati,  sve su opcije na stolu, ali ne možemo ništa prejudicirati jer je danas prvi dan pregovora što se tiče državnih službi - istaknuo je Jagić.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, Boris Pleša, prije sastanka je istaknuo kako je svako povećanje dobro, ali da moraju vidjeti ponudu Vlade i odlučiti hoće li je prihvatiti. 

Nakon dva sata sastanak s državnim službenicima je završio, a iz Sindikata policije istaknuli su kako su potpisali s Vladom protokol o pregovaranju osnovice plaće za 6,12 posto, a da će idući tjedan nastaviti razgovore oko ostalih materijalnih prava.

- Naš je stav da plaće policijskih službenika moraju biti na razini prosječne plaće u gospodarstvu, ali taj dio Vlada ne prihvaća i kaže da to ne može biti dio kolektivnih pregovora. Tražili smo da Vlada osigura daljnji tijek pregovora u tom pravcu. Sada ćemo riješiti pitanje osnovice i razgovarati o jednokratnim pravima - istaknuo je Zdravko Lončar iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:39

Podsjetimo, u petak su pred Muzejom iluzija u Zagrebu sindikati osnovnih i srednjih škola istaknuli kako su tamo došli potražiti razum.

- Mi smo došli pred Muzej iluzija jer smo dobili poziv od premijera da razgovaramo o zaostajanju plaća, a kako nismo dobili ni mjesto ni vrijeme, mi smo odlučili premijera potražiti ovdje - istaknuli su upitavši Vladu jesu li iluzije vjerovati da su zaposlenici u sustavu odgoja i obrazovanja važni za društvo te da će Vlada ispoštovati svoje obveze koje je sama zacrtala i prema Europskoj komisiji. 

- Prema strategiji koju su donijeli plaće su do 2018. trebale biti izjednačene s prosječnom plaćom zaposlenika u javnim služabama. Do sada već svaki građanin zna da ovime što je premijer najavio (povećanje osnovice plaće za 6, 12 posto svim javnim i državnim službenicima, op.a.) ne samo da će se izjednačiti plaće i da će Vlada svoje obveze ispuniti nego mi padamo još niže. I to je neprihvatljivo - istaknula je Ana Tuškan iz Sindikata učitelja. 

Što se tiče nadoknade nastave, obzirom da su najavili štrajk do daljnjeg, naglasili su kako niti jedan učenik neće ostati bez propuštenih sati.

- Upute će doći na vrijeme i svi će znati na vrijeme kada i kako će biti nadoknade. Naravno da će, ukoliko se štrajk nastavi, nadoknade morati biti - poručili su iz sindikata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.