Obavijesti

News

Komentari 59

'Mome sinu nije dao šansu, ubo ga je u srce... On nas je uništio'

'Mome sinu nije dao šansu, ubo ga je u srce... On nas je uništio'
1

Na splitskom je Županijskom sudu danas završen dokazni postupak u slučaju u kojem se Nikoli Gusiću Janjiću sudi za ubojstvo Ivana Mate Blaževića u ljeto 2017. godine u kafiću 'Reket' u Stobreču

VIDEO

Prije nego što će sutra, u petak, tročlano sudsko vijeće pod presjedanjem suca Vladimira Živaljića presudu izreći sutra u 12.30 sati, danas su u slučaju ubojstva istaknutog pripadnika Torcide, Ivana Mate Blaževića, na Županijskom sudu u Splitu iznesene završne riječi optužbe i obrane. 

- Prije početka rasprave ispred suda se okupilo 60-ak torcidaša koji su došli dati podršku obitelji svog ubijenog prijatelja te su se brzo razišli bez ikakvih problema, javlja Slobodna Dalmacija

Suđenje za ubojstvo Torcidaša: Imao je nož, vikao da je ubojica
Suđenje za ubojstvo Torcidaša: Imao je nož, vikao da je ubojica

- Smatramo da je dokazano da je okrivljeni (Nikola Gusić Janjić) počinio ubojstvo kako je to navedeno u optužnici, istaknula je odmah na početku izlaganja Rene Laura, zamjenica ŽDO-a te objasnila da je utvrđeno da je Blažević usmrćen jednim ubodom noža te da je dužina ubodnog kanala bila 15 centimetara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ništa se od ovog ne bi dogodilo da je žrtvi bila ispunjena glazbena želja koju je tražio od djevojaka koje su puštale glazbu, a u čijem je društvu bio okrivljeni, rekla je Laura. 

'Vidio sam Ivana kako krvari i mladića s nožem pored njega'
'Vidio sam Ivana kako krvari i mladića s nožem pored njega'

Preminuli je Blažević, naime, želio pustiti pjesmu 'Moja prva ljubav' pri čemu je došlo do prepirke s jednom od djevojaka. Nakon što se u prepirku uključio optuženi Nikola Gusić Janjić. Blažević ga je tada prepoznao kao osobu s kojom se sukobio nekoliko mjeseci ranije te ga tražio da mu se ispriča. 

Prema jednom od svjedoka, Janjić mu je po prvom izlasku iz kafića pokazao nož sakriven ispred majice te mu rekao: 'Nemoj da se itko približi, nekog ću izbosti'. Prema tužiteljstvu, to dokazuje jasni predumišljaj. 

- Okrivljeni je postupao s namjerom, htio je ovo i bio je svjestan svega. Tražim da bude proglašen krivim i primjereno kažnjen - završila je svoje izlaganje Rene Laura

Sudu se obratila i majka ubijenog, Tanja Žuvela Blažević. Ona je rekla da su svi navodi obrane 'montirane laži'. 

- Moj je sin bio mlađi i mršaviji od ubojice, bio je voljena osoba i ubojica je uništio cijeli naš život. Mome sinu nije dao šansu, ubo ga je u srce. Koja je cijena za to? Jedino maksimalna kazna i to tražim za zaštitu i mene i moje djece jer se bojim, ali i radi društva da mu više nikad ne padne na pamet da bilo koga ubode nožem, rekla je Žuvela Blažević pred sudom. 

'Neka dođe i klekne pred mene, tek onda ću mu sve oprostiti...'
'Neka dođe i klekne pred mene, tek onda ću mu sve oprostiti...'

Toni Vukičević iznio je pak završne riječi obrane u kojima je tvrdio da je Blažević bio taj koji je izazivao na sukob. 

- Okrivljeni je činio sve da izbjegne sukob, da smiri stvar, a iskaz svjedoka Jelavića da je Blažević rekao Gusiću Janjiću u jednom trenutku da izađu van i potuku se jedan na jedan pokazuje tko je htio sukob.

- Okrivljeni je instinktivno reagirao zamahom nožem jer je bio okružen masom mladića i to iz straha. Straha kako zbog svog zdravstvenog stanja tako i straha jer je već jednom, na Veliki petak, bio pretučen i to baš od grupe u kojoj je bio i Blažević - istaknuo je Vukičević.

- Okrivljeni se, nakon što je uporno izbjegavao sukob, našao okružen neprijateljski nastrojenim mladićima i reagirao je instinktivno, nastavio je Vukičevićev kolega Joško Čeh.

- Briga me kakav je stav društva o toj navijačkoj skupini kojoj je pripadala žrtva, ali me je briga za činjenice. A činjenica je da je moj klijent poslan u zatvor sto kilometara dalje. Zašto, zapitao se Čeh i zaključio da ovog cijelog slučajno ne bi bilo da je Blažević ostao u kafiću kad je Gusić Janjić izašao van. 

Optuženi Nikola Gusić Janjić na kraju je, piše Slobodna, nemoćno širio ruke i ponavljao da mu je stvarno žao i kako nije htio to učiniti. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1