Obavijesti

News

Komentari 58

Monstrum bez razloga do smrti cipelario ženu (67)

Monstrum bez razloga do smrti cipelario ženu (67)
9

Osječka policija je nešto iza 6 sati pronašla ženu kako leži u lokvi krvi kraj kolodvora. Zbog teških ozljeda je ubrzo umrla. Ubojicu su našli u kafiću

VIDEO

Bilo je 6.15 sati i lijepo sam ga zamolila da malo pričeka. No on je povikao: 'Radit ćete vi, ovo je moj grad i sve u vas pobiti!’. Čistačicu je potjerao, a meni nije preostalo ništa drugo nego skuhati mu kavu. Pritom mi je cijelo vrijeme prijetio da će mi, kad popije kavu, otkinuti glavu i ubiti me - rekla je prestrašena vlasnica osječkog kafića 054  u koji je u utorak ujutro ušetao ubojica Krešimir Hodak (44).
On je samo 15 minuta prije ubio Mariju Vorše (67). Ona je u 6 sati čekala tramvaj kod nathodnika na željezničkom kolodvoru, napao s leđa. Nisu se poznavali. Nakon što ju je oborio na asfalt, bjesomučno ju je počeo cipelariti po glavi. Primirio se tek kad je nesretna žena, koja je krenula čuvati unuke, ostala ležati u lokvi krvi.  Policija, koja je od mjesta ubojstva udaljena tek stotinjak metara, odmah je reagirala na poziv građanina koji je iz susjedne kuće promatrao premlaćivanje. Uhvatili su ga nakon 32 minute. Žena je, nažalost,  vrlo brzo umrla.
Manijak Hodak, koji je policiji već poznat po čitavom nizu kaznenih djela, nakon ubojstva je odšetao u caffe bar 054. Dobivši kavu nije prestajao gunđati. Jednog redovnoga gosta lokala je potjerao kad je htio ući i popiti kavu. Taj gost, koji inače radi u službi 112, odmah je shvatio o čemu se radi i pozvao je policiju. U međuvremenu je na posao u kafić stigao i konobar, koji je rekao da je manijak mirno sjedio u separeu i pio kavu, ali mu se u pogledu i ponašanju vidjelo da nije baš normalan.
- Ubrzo je došla policija. Zatražili su ga dokumente, no  on ih nije imao. Na hlačama, oko koljena je imao tragove krvi i lako je bilo shvatiti da je upravo on ubojica nesretne žene. Zamolili su ga da skine jaknu i potom su mu stavili lisičin i odveli ga - kaže konobar.
Franc Vorše (75), suprug ubijene Marije, još je u šoku i  nevjerici. S Marijom je jučer ujutro popio kavu kod kuće i dogovorio se oko detalja za ručak.
- Ne znamo ga niti smo ikad čuli za njega. Ne mogu vjerovati. Namjeravala je podići s bankomata nešto novca, ali ne znam koliko niti je li taj novac eventualno mogao namamiti manijaka - priča u nevjerici Vorše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.