Obavijesti

News

Komentari 4

Za ubojstvo sina 20 godina: Drhtao na izricanju presude

Za ubojstvo sina 20 godina: Drhtao na izricanju presude
6

Đuro Đurić (45) sina Luku (9) je uhvatio za vrat i zadavio ga u stanu. Nije se osjećao kao ubojica jer nije imao namjeru ubiti sina. Tijekom presude su mu se tresle noge

VIDEO

Ubojica djeteta Đuro Đurić (45) osuđen je nepravomoćno na Županijskom sudu u Puli na 20 godina zatvora jer je u svibnju ove godine zadavio svog devetogodišnjeg sina Luku. Đurić je presudu saslušao s lisičinama na rukama u pratnji trojice pravosudnih policajaca. Dok je sutkinja izricala presudu, noge su mu se tresle. Nije prozborio ni jednu riječ. Dok su ga odvodili iz sudnice, na blijedom licu i odsutnom pogledu nije mu se moglo iščitati ništa. 

Dječakova majka Katica zbog zdravstvenih razloga nije mogla svjedočiti pa su njezin iskaz pročitali. Presudu nije željela komentirati. Đurićev odvjetnik Velimir Šoštarić najavio je žalbu jer smatra da je ovo kazneno djelo pogrešno kvalificirano. Nije poricao da je Đurić ubio, ali je tvrdio da to nije počinio s namjerom nego iz nehaja. U tom bi slučaju maksimalna kazna bila pet godina. Ovom mu se presudom aktivirala i uvjetna osuda iz 2006. od godinu i devet mjeseci. 

Sutkinja je rekla kako mu je olakotna okolnost pri izricanju presude to što je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je bio smanjeno ubrojiv.Neuračunljivi Đurić sina je uhvatio za vrat i zadavio ga u svom stanu u Rovinju. Priznao je ubojstvo, ali je rekao da se ne osjeća kao ubojica jer nije namjeravao ubiti dječaka. Iznoseći obranu, kazao je kako je mu je žao te da je u vrijeme ubojstva bio pod pritiskom. Ispričao je da je Luka 20. svibnja nakon škole došao k njemu, kao što je to često činio. Tražio je da mu da 20 kuna za sendvič, a nakon što se vratio iz trgovine, tražio je još 100 kuna za školski izlet. Đurić je rekao kako mu novac nije mogao dati pa ga je dječak počeo udarati nogama. Tada ga je uhvatio za vrat i jako stisnuo. Rekao je da se ne sjeća koliko ga je dugo držao. 

- Kad sam vidio da je klonuo, šamarao sam ga i dozivao: ‘Luka, Luka, čuješ li me’. Stiskao sam ga za prsa ne bi li ga oživio. Nije disao - bio je opširan Đurić tvrdeći da je bio vezan uz sina te da nije htio biti loš otac. 

Na pitanje sutkinje zašto je dječaka primio za vrat i stiskao ako ga nije imao namjeru ubiti, Đuro Đurić nije imao odgovora.

Puštali nasilnika da slobodno šeće

Đuro Đurić višestruko je prijavljivan obiteljski nasilnik. Krajem 2006. godine bio je osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora, uvjetno na četiri godine. No policija je zanemarila tu presudu kad su ga ponovno prijavljivali za ista obiteljska nasilja. Nikad ga nisu zatvorili iako je bio na uvjetnoj. Vještačenje psihologa nakon ubojstva malog Luke pokazalo je da Đuro ima psihički poremećaj ličnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu