Obavijesti

News

Komentari 145

Monstrumi: Oni su ubili svoju djecu i žene pa presudili sebi

Monstrumi: Oni su ubili svoju djecu i žene pa presudili sebi
13

Hrvatsku javnost, nažalost, posljednjih godina sve češće šokiraju mučni zločini nasilnika koji, prije nego presude sebi, za žrtve odaberu svoju djecu i supruge

VIDEO

Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo u petak je potreslo zagrebačko naselje Špansko. Ž. K. (50) je ubio svoju suprugu (30) i kćer (4) te se bacio s četvrtog kata zgrade. Ozlijedio je i baku svoje supruge (84) koju su prevezli u bolnicu. 

Nažalost, ovakve priče sve su češće u Hrvatskoj posljednjih godina. Najčešće žrtve nasilnika su žene i djeca, no ima i slučajeva kada su žene te koje presude drugima i sebi...

Izbo ju je odvijačem pa htio sakriti tijelo

Hrvoje Knežević (22) iz Gračaca odvijačem je izbo i usmrtio svoju djevojku Josipu Božić (21) iz Obrovca u kući u kojoj su zajedno živjeli 27. studenog 2015.  

Ubio ju je odvijačem, potom ju okupao i pripremio vreću kako bi njeno tijelo sakrio. Neko je vrijeme proveo uz tijelo a onda se predomislio. Iznenada je nazvao majku djevojke i rekao da je ubio njenu Josipu. 

Par je često bio pod utjecajem droga. 

Dino Stanin/PIXSELL

Kuća u kojoj je Hrvoje ubio Josipu

Ubio je s tri hica, pa presudio i sebi

Šimun F. (40) 10. listopada s tri hica iz pištolja ubio je suprugu Katarinu (29) ispred kuće njezinih roditelja, a zatim je presudio i sebi. Katarina je odlučila ostaviti Šimuna jer ju je maltretirao. Dva mjeseca živjela je kod roditelja. Kobne večeri on joj je obećao donijeti toplomjer za sina, kojeg je ona netom prije smrti stavila na spavanje, i ubio ju je kad je izašla iz kuće. 

Marko Mrkonjić/Pixsell

Katarina je ostavila Šimuna jer ju je maltretirao

Iz puške ubio ženu, sestričnu šefa HDZ-a

Marko Brkić (52) suprugu Anku (49) sačekao je 13. srpnja 2015. stotinjak metara od njihove kuće u Kruševu kraj Obrovca. Pucao je u nju iz puške, a potom sebi u prsa. Ona je preminula, a njemu su liječnici uspjeli spasiti život. Navodno je i ranije znao biti nasilan.

Dino Stanin/PIXSELL

Liječnici su Brkiću uspjeli spasiti život

Izašao iz policije pa u kući ubio suprugu

Damir Matan (53) je 13. srpnja 2015. u obiteljskoj kući u Drežniku kraj Karlovca ubio Snježanu (49), a potom pucao sebi u glavu. Uspjeli su mu spasiti život. Dan ranije supruga ga je prijavila za obiteljsko nasilje. Prekršajni sudac ga je pustio jer mu je to bio prvi prekršaj.

Facebook

Supruga ga je prijavila za nasilje, a sud ga je pustio

S djetetom u naručju skočila u smrt s 11. kata

Jedna od najtragičnijih priča koja je u srpnju 2014. potresla javnost je majke koja je držeći svoju trogodišnju kćer u naručju skočila u smrt s 11. kata nebodera u Utrinama u Karamanovom prilazu kojem je živjela sa suprugom i dvoje djece. Prolaznica je pronašla njihova beživotna tijela te je pozvala Hitnu. Drugo dijete (7) je u tom trenutku spavalo. Žena je uzela kćer u ruke, otvorila mali prozor na sjevernoj strani jednosobnog stana i skočila. Svemu su navodno prethodili obiteljski problemi...

Sanjin strukić/Pixsell

Neboder s kojeg je majka skočila u smrt s djetetom u naručju

U Nuštru muž ugušio ženu pa se objesio

Ivan V. (32) početkom svibnja 2015. u Nuštru je tijekom noći ugušio suprugu u krevetu, a potom se objesio. Njihova djeca u dobi od 2 i 6 godina cijelo su vrijeme spavala u susjednoj sobi. Budući da ranije nisu imali problema u braku, motiv ubojstva je nepoznat.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Djeca su spavala u susjednoj sobi dok je otac ubijao majku, a potom i sebe

Izrešetao suprugu i gosta pa ubio sebe

Ivan Petričević (59) ušao je krajem srpnja prošle godine u kafić Tiho preko puta Avenue Malla u Osijeku i počeo pucati iz automatske puške. Ubio je suprugu Slađanu i muškarca koji joj je pokušao pomoći. Nakon višesatnih pregovora sa specijalcima oduzeo si je život.

Davor Javorović/Pixsell

Petričević je telefonirao s kćerkom dok joj je ubijao majku

Nožem ubio ženu i sina a zatim i sebe

Srećko Žirovčić (44) je prošlog ljeta nožem usmrtio suprugu Alu (34) i njezina dvogodišnjeg sinčića Milana, a potom je, istim tim nožem, usmrtio i sebe. Tijela su u kući ležala najmanje deset dana. 

Tek kada se iz kuće počeo širiti nesnosan smrad, Srećkova majka Vera nazvala je 20-godišnjeg unuka, Srećkova sina iz prvog braka, da dođe i provjeri. Uslijedio je šok nakon otvaranja vrata. Mladić je uz teške napore uspio otvoriti ulazna vrata kuće i ugledao je jeziv prizor - mrtva i masakrirana tijela ležala su na podu.

Franjo Lepan

Tijela Srećka, Ale i Milana našao je njegov sin iz prvog braka.

Ubio partnera bivše žene i ranio dječaka

Zlatko Svirčić (56) u prosincu 2014. godine u Kijevskoj ulici u Zadru spremnik pištolja ispraznio je pucajući u Marina Orlovića, novog partnera bivše supruge. Njega je ubio, a teško je ranio njihova sina (1), kojeg je Marino držao u naručju. Nedavno mu je počelo suđenje.

Dino Stanin/PIXSELL

Svirčić je ubio supruga bivše žene i ranio njihovog sinčića

Sinu prerezao vrat pa se objesio

Mauro Pinzan (33) iz Vodnjana u studenom 2011. godine u svojoj obiteljskoj kući prerezao je vrat sinu Samuelu (5) i nakon toga se objesio.

Mauro je bio rastavljen od supruge Nathalie, a dijete je bilo s njim za vikend. Susjedi su tad kazali da je bio miran i pristojan, no da su nakon rastave, primijetili da je rastresen. U to vrijeme mu ni posao nije išao najbolje, pa se i liječio na psihijatriji.

24sata

Mauro Pinzan iz Vodnjana prerezao je vrat sinu Samuelu

Pucao u ženu dok je držala sinčića (2)

Josip Štajdohar (35) pucao je u glavu supruzi Nikolini (24) 25. kolovoza 2010. na Trgu bana Jelačića u Glini, a zatim je pucao i u sebe. Nikolina je u naručju držala njihovog mlađeg sina koji je tada imao dvije godine, a uz njih je bio i stariji sin, tada četverogodišnjak. Ubojica se oporavio u bolnici, ali Nikolina je preminula nakon sat vremena. 

Nikolina je Josipa ostavila jer je bio nasilan, a tražila je i pomoć Centra za Socijalnu skrb. Kobnog dana našli su se nasamo kako bi vidio djecu iako je prema odluci suda s njima trebao biti djelatnik Centra. Prije susreta s Nikolinom policija je trebala privesti Josipa, no nisu ga ni pretresli iako su ga sreli već su prihvatili njegovu izjavu da će se sam javiti u postaju nakon sastanka. 

VLM

Nikolina je Josipa ostavila jer je bio nasilan

Hladnokrvno ustrijelio svoje kćerkice pa onda i sebe

Darko Gajić (38) u lipnju 2010. godine ubio je svoje dvije kćeri Patriciju (14) i Petru (6), a potom presudio sebi. To je napravio pred očima supruge s kojom nije živio u njezinu domu u zagrebačkoj Dubravi. Ubojica je bio poznat od prije policiji po nasilju i krađama.

Prije ubojstva htio se vratiti supruzi, a kad ona nije pristala na to počeo je prijetiti. Rekao je da će joj ubiti djecu. Svoj naum je vrlo brzo i realizirao pa je naoružan pištoljem ušao u kuću i hladnokrvno ustrijelio kćerkice koje su iz dječje sobe izašle začuvši svađu oca i majke na hodniku. Zatim je i sebi oduzeo život.

Goran Kovačić/PIXSELL

Nesretna majka ubojice Darka Gajića


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C