Obavijesti

News

Komentari 363

Mora u zatvor: Jastreb nema novca za kaznu zbog nesreće

Mora u zatvor: Jastreb nema novca za kaznu zbog nesreće
3

Nakon priče o teško bolesnom heroju Vukovara Dedakovićima ne prestaje zvoniti mobitel. Svi nude pomoć, no pojavila se nova briga. Treba platiti 10.000 kn kazne...

VIDEO

Tek nakon vapaja obitelji vukovarske legende Mile Dedakovića Jastreba, probudile su se uspavane institucije. Stigla je pomoć sa svih strana, no supruga Tereza upozorila je na novi problem.

Naime, dobili smo dopis od velikogoričke sutkinje Irene Kvaternik da Jastreb mora 20 dana u zatvor zbog prometne nesreće iz 2006. U Starom Čiču skretao je lijevo, a motociklistica ga je obilazila s desne strane i bez kontakta s vozilom pala i slomila gležanj.

Državna odvjetnica odradila je svoj dio posla, a nakon prvog suđenja, na kojem je oslobođen, žalila se na presudu, pojadala nam se jučer Jastrebova supruga Tereza. Slučaj je, kaže, preuzela nova sutkinja koja je presudila da je Dedaković iz nehaja ugrozio promet te mu dosudila 10.000 kuna kazne i 7265 kuna sudskih troškova.

Budući da novac nije uplatio, rekli su mu da mora u zatvor. U sudskom spisu stoji da se njegov odvjetnik žalio da je presuda temeljena na nalazu vještaka protiv kojeg su zbog lažnog iskaza podnijeli kaznenu prijavu. Jastrebov odvjetnik tvrdio je i pokušao uvjeriti sud da su nalaz i mišljenje prometnog vještaka izrađeni suprotno ustaljenim pravilima struke, odnosno da se pogoduje optužbi.

Ipak, iz lipanjske presude vidi se da je sutkinja sporni nalaz vještaka ipak uvažila i Jastreba proglasila krivim. Iako ju je dopis dodatno bacio u očaj, Tereza zahvaljuje svim ljudima koji im nude pomoć. Zgranuti nebrigom prema vukovarskom heroju Mili Dedakoviću Jastrebu (61) i teškoj situaciji u kojoj se našao, naši vjerni čitatelji iz cijele Hrvatske su se stalno javljali u redakciju.

Duboko dirnuti pričom objavljenom u 24sata i Braniteljskom portalu od srca mu poručuju da izdrži i ovu tešku bitku. Nude mu medicinske krevete, hidrauličnu dizalicu za vožnju po stanu, ali i novčanu pomoć. Jedna od čitateljica ponudila je i smještaj u staračkom domu kako bi ova živuća legenda imala potpunu skrb i njegu. Suborac mu je darovao trakice za mjerenje šećera u krvi.  

- Pomažemo mu i nastavit ćemo mu pomagati kad god treba i kad god to naše realne mogućnosti dopuste - rekli su nam u Ministarstvu branitelja. Dodali su da su osigurali i financijsku pomoć za kupnju dovoljnog broja neophodnih gaza i trakica za mjerenje šećera. Ponudili su i financiranje rehabilitacije, no zbog Jastrebova iznimno teškog zdravstvenog stanja obitelj je to do daljnjeg odgodila.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.