Obavijesti

News

Komentari 6

More se prelilo po rivama, udari vjetra idu preko čak 130 km/h!

More se prelilo po rivama, udari vjetra idu preko čak 130 km/h!
5

Nova promjena vremena zahvatila nas je prijepodne. Zapuhalo je jako jugo s olujnim udarima, lokalno pada obilna kiša, a prisutna je i izražena plima.

VIDEO

Kao i svake godine u zimskim mjesecima opet su se poklopile okolnosti da mnoge rive zbog visoke plime i jakog južnog vjetra budu poplavljeni.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Istri 

Pokretanje videa...

Jugo u Rapcu 01:24

Osim toga obilna kiše pravi probleme i diljem unutrašnjosti  Istre, a iz mnogih gradova sa mora stižu slike i snimke poplavljenih plaža, riva i zemljišta. Poznata pazinska jama opet sa teškoćom guta nadolazeću bujicu vode potoka Pazinčice, a poljoprivredne parcele, vinogradi i maslinici polako se pretvaraju u bare. 

 Kako Jugo orkanske jakosti puše na moru, podižu se više metarski valovi, pa su neke od nižih riva, poput one u Rapcu, već pod vodom. Zbog visoke vode zatvorena je i državna cesta kod  Antenala koja spaja Poreč i Novigrad, a gdje se rijeka Mirna ulijeva u more. 

Zahvaljujući jakom jugu duž istočne obale Istre more mjestimice prelijeva rive, a naša postaja u Labinu na Fortici zabilježila je udar od čak 131 km/h.

Zbog visoke vode zatvoren je i promet Antenalom, a jaka plima prisutna diljem Istre i Kvarnera. More prelijeva u Rovinju, Puli, a i dio grada Cresa je poplavljen, piše portal Istramet

Do 14 sati već je mjestimice pala obilna kiša, najviše oko Učke, do 55 mm koliko bilježi postaja kod zapadnog ulaza u tunel. U Pazinu je palo 32 mm, Rovinju 22 mm, dok se količine na ostatku područja kreću većinom između 10 i 15 mm, javlja IstraMet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.