Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MORH: Na području Siska i županije pomaže 228 vojnika

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov obišao je Namjenski organizirane snage OS RH na jasenovačkom području u Jasenovcu, Košutarici i Uštici

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album
6 komentara

U obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji u petak je bilo angažirano ukupno 228 hrvatskih vojnika s motornim vozilima, čamcima i strojevima, a načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov obišao je Namjenski organizirane snage OS RH na jasenovačkom području u Jasenovcu, Košutarici i Uštici.

General Šundov razgovarao je s vojnicima na terenu i s predstavnicima lokalne uprave i Hrvatskih voda, priopćeno je večeras iz Ministarstva obrane RH (MORH)

O trenutnom stanju i angažmanu postrojba OSRH na poplavljenom području upoznao ga je čelnik Operativnog tima Taktičko zapovjednog mjesta Hrvatske kopnene vojske (HKoV) brigadir Ivica Plejić.

General Šundov sastao se i s načelnicom općine Jasenovac Marijom Mačković te predstavnicima Hrvatskih voda.

Na sastanku su razgovarali o trenutnoj situaciji na terenu i preventivnim mjerama kojim bi se spriječila eventualna puknuća nasipa i pomoglo tamošnjem stanovništvu, navode iz MORH-a.

Zahvalio je svim sudionicima na angažmanu u obrani od poplava, a posebno pripadnicima Hrvatske vojske koji danju i noću sudjeluju u aktivnostima punjenja vreća s pijeskom i izgradnji zečjih nasipa u obrani od poplava.

Pripadnici Oružanih snaga RH, angažirani su kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

Možda vas zanima i ovo:
Message