Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MORH: Tri zračna traktora gasila su požar kod Drniša

Pilot zračnog traktora satnik Dažen Fudi rekao je da je požar ugašen, a u dva sata djelovanja zračnog traktora izbacili su oko 40 vodenih bombi, odnosno oko 120 tona vode

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
6 komentara

Tri zračna traktora AT-802 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik u nedjelju su sudjelovala u gašenju požara na lokacij Radonić kod Drniša, izvijestilo je Ministarstvo obrane, dodavši da je požar ugašen.

Pilot zračnog traktora satnik Dažen Fudi rekao je da je požar ugašen, a u dva sata djelovanja zračnog traktora izbacili su oko 40 vodenih bombi, odnosno oko 120 tona vode.

"Gašenje je proteklo u dobroj i koodiniranoj akciji tako da su Aitractori još jedanput pokazali punu učinkovitost i racionalnost uporabe zračnih snaga na ovom požarištu", istaknuo je satnik Furdi.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 44 požarišta, po 13 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Zadarskoj županiji, dva u Istarskoj županiji i jedan u Primorsko-goranskoj županiji.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message