Obavijesti

News

Komentari 2

Moskva tvrdi da SAD širi laži o mogućem kemijskom napadu na Ukrajinu: 'Uništili smo zalihe!'

Moskva tvrdi da SAD širi laži o mogućem kemijskom napadu na Ukrajinu: 'Uništili smo zalihe!'

Posljednje zalihe kemikalija Moskve uništene su 2017.godine te tvrde da se šire laži o kemijskom napadu na Ukrajinu. Ukrajinsko ministarstvo obrane provjerava te tvrdnje

Moskva je u srijedu poručila da su tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine da bi ruska vojska mogla koristiti kemijsko oružje u Ukrajini dezinformacija jer je Moskva uništila svoje posljednje zalihe kemikalija 2017. godine.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da provjerava tvrdnje da je Rusija možda upotrijebila kemijsko oružje u južnom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju.

POGLEDAJTE VIDEO: Putin se oglasio o ratu

Pokretanje videa ...

Putin VIDEO

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar kazala je u srijedu kako je velika šansa da će Rusija koristiti kemijsko oružje protiv njene zemlje, a slično je upozorenje uputio i predsjednik Volodimir Zelenski ranije ovoga tjedna.

Maljar je kazala kako postoji teorija da je u Mariupolju korištena i fosforna municija.

Organizacija za zabranu kemijskog oružja: 'Pozorno pratimo situaciju u Ukrajini'
Organizacija za zabranu kemijskog oružja: 'Pozorno pratimo situaciju u Ukrajini'

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price rekao je novinarima u utorak da je SAD zabrinut da bi Rusija mogla pokušati posegnuti za kemijskim oružjem u Ukrajini.

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu priopćilo je kako se ukrajinski radikali spremaju inscenirati provokacije korištenjem kemijskog oružja i da Price širi dezinformacije.

- Pozivamo Washington da prestane širiti dezinformacije - stoji u priopćenju ruskog veleposlanstva.

- Ned Price se još jednom istaknuo svojim besposličarskim pričama koje nisu potkrijepljene niti jednim dokazom - dodao je.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<