Obavijesti

News

Komentari 277

Most je prevagnuo: Ostojić je ipak šef Odbora za sigurnost

Most je prevagnuo: Ostojić je ipak šef Odbora za sigurnost
1

Nakon što su mu prošli tjedan Domoljubna koalicija i Most odbili dati potporu, dio Mostovaca danas mu je dao glas za mjesto šefa Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

VIDEO

Ranko Ostojić glasovima dijela zastupnika Mosta u petak je izabran za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Za Ostojića na čelu odbora svoj glas je dao 81 zastupnik, dok je 57 bilo protiv. Rasprave danas nije bilo.

Podsjetimo, prošloga tjedna vladajući su odbili da na čelno mjesto odbora zasjedne bivši ministar unutarnjih poslova. HDZ-ovci su tvrdili da je Ostojić pokazivao nesigurnost i agresivnost, a jedan od argumenata protiv Ostojića bio im je i da bi se on u nekim predmetima mogao naći u sukobu interesa kao bivši ministar.

S druge strane, SDP je inzistirao da je njihovo pravo da izaberu koga god žele unutar svoje kvote, te da neće odustati od Ostojića kao kandidata. Tada je i Most bio protiv Ostojića, no tijekom tjedna dio Mostovaca je kazao da su skloni promijeniti mišljenje, a Robert Podolnjak je javno kazao da je, u slučaju Ostojića, skloniji dati potporu opoziciji. 

Kovačić: Članovi Mosta nemaju visoko mišljenje o Ostojiću

Most nije želio sudjelovati u ovakvim igrokazima koje rade dvije velike stranke. Ovo je već treći tjedan da pričamo o izvješćima za 2014. godinu, nismo došli niti do pola. Konstantno se razvlači priča na ideološke teme koje nažalost samo 'pale' narod, a ne donose nam ništa bolje, zaključio je Ivan Kovačić.

Komentirao je i izbor Ranka Ostojića za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. 

- Članovi Mosta nemaju visoko mišljenje o gospodinu Ostojiću, no Most apsolutno podržava demokratsku proceduru, koji god bude izbor opozicije mi ćemo ga podržati - kazao je Mostov Ivan Kovačić. 

Tuđman: HDZ nije predlagao Karamarka prije 4 godine

- Gospodin Ostojić će sad morati predsjedavati nadzoru za ono gdje je on upetljan. Znate i sami da već postoji prijava da se pratilo gospodina Petrova, no Ostojić je rekao da je to čisto. Paralala, prije četiri godine HDZ nije predložio Tomislava Karamarka na to mjesto, baš zato da ne bi bio u istoj situaciji u kojoj je sada Ostojić. Nije sporno da oporba treba predložiti predsjednika, ali je problem u nedorađenosti te procedure - kazao je Miroslav Tuđman. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.