Obavijesti

News

Komentari 0

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Josip Skočibušić, nositelj liste Mosta, je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

VIDEO

Nositelj liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 4. izbornoj jedinici Josip Skočibušić rekao je u utorak kako očekuje da će na parlamentarnim izborima u toj jedinici njihova koalicija dobiti najmanje dva mandata.

Sukladno trenutačnoj situaciji i odnosu političkih snaga, te rezultatima nekih anketa, u kojima može doći do statističke pogreške, realno možemo računati na minimalno dva mandata u ovoj izbornoj jedinici, kazao je Skočibušić na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu.

Predstavljajući dijelove predizbornog programa, Skočibušić je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

Smatra da je loše stanje uzrokovano iseljavanjem, malim brojem rođene djece, te zbog loših politika vladajućih, sustavne političke korupcije nedostatka radnih mjesta.

Most je predložio konkretne demografske mjere, kao što su dječji doplatak za svu djecu te besplatni i dostupni dječji vrtići te poticaji za stambeno zbrinjavanje i priuštivo stanovanje za mlade obitelji, istaknuo je Skočibušić.

Njihova se lista, naglasio je zauzima za donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji bi išao u smjeru pravednije raspodjele te stavljanja u funkciju neiskorištenog zemljišta.

U sektoru poljoprivrede predviđaju i jače mjere pomoći OPG-ima i mladim poljoprivrednicima, u cilju poticanja proizvodnje kvalitetne hrane, jer je poznato da većinu poljoprivrednih proizvoda uvozimo.

U cilju poboljšanja životnog standarda, Skočibušić predlaže smanjenje poreza na plaće za pet posto, kako bi se povećale plaće svim građanima i poboljšao životni standard, koji je narušen uslijed velike inflacije.

"Nadam se da će građani 17. travnja u što većem broju izaći na birališta, da će izbjeći zamku svađa u medijskom prostoru između ljevice i desnice te centara moći u Zagrebu te da će gledati programe i kandidate i po svojoj savjesti izabrati pravu listu", poručio je Skočibušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa