Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Josip Skočibušić, nositelj liste Mosta, je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

VIDEO

Nositelj liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 4. izbornoj jedinici Josip Skočibušić rekao je u utorak kako očekuje da će na parlamentarnim izborima u toj jedinici njihova koalicija dobiti najmanje dva mandata.

Sukladno trenutačnoj situaciji i odnosu političkih snaga, te rezultatima nekih anketa, u kojima može doći do statističke pogreške, realno možemo računati na minimalno dva mandata u ovoj izbornoj jedinici, kazao je Skočibušić na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu.

Predstavljajući dijelove predizbornog programa, Skočibušić je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

Smatra da je loše stanje uzrokovano iseljavanjem, malim brojem rođene djece, te zbog loših politika vladajućih, sustavne političke korupcije nedostatka radnih mjesta.

Most je predložio konkretne demografske mjere, kao što su dječji doplatak za svu djecu te besplatni i dostupni dječji vrtići te poticaji za stambeno zbrinjavanje i priuštivo stanovanje za mlade obitelji, istaknuo je Skočibušić.

Njihova se lista, naglasio je zauzima za donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji bi išao u smjeru pravednije raspodjele te stavljanja u funkciju neiskorištenog zemljišta.

U sektoru poljoprivrede predviđaju i jače mjere pomoći OPG-ima i mladim poljoprivrednicima, u cilju poticanja proizvodnje kvalitetne hrane, jer je poznato da većinu poljoprivrednih proizvoda uvozimo.

U cilju poboljšanja životnog standarda, Skočibušić predlaže smanjenje poreza na plaće za pet posto, kako bi se povećale plaće svim građanima i poboljšao životni standard, koji je narušen uslijed velike inflacije.

"Nadam se da će građani 17. travnja u što većem broju izaći na birališta, da će izbjeći zamku svađa u medijskom prostoru između ljevice i desnice te centara moći u Zagrebu te da će gledati programe i kandidate i po svojoj savjesti izabrati pravu listu", poručio je Skočibušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.