Obavijesti

News

Komentari 0

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Most i Hrvatski suverenisti se nadaju da će u 4. izbornoj jedinici dobit dva mandata

Josip Skočibušić, nositelj liste Mosta, je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

VIDEO

Nositelj liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 4. izbornoj jedinici Josip Skočibušić rekao je u utorak kako očekuje da će na parlamentarnim izborima u toj jedinici njihova koalicija dobiti najmanje dva mandata.

Sukladno trenutačnoj situaciji i odnosu političkih snaga, te rezultatima nekih anketa, u kojima može doći do statističke pogreške, realno možemo računati na minimalno dva mandata u ovoj izbornoj jedinici, kazao je Skočibušić na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu.

Predstavljajući dijelove predizbornog programa, Skočibušić je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

Smatra da je loše stanje uzrokovano iseljavanjem, malim brojem rođene djece, te zbog loših politika vladajućih, sustavne političke korupcije nedostatka radnih mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Most je predložio konkretne demografske mjere, kao što su dječji doplatak za svu djecu te besplatni i dostupni dječji vrtići te poticaji za stambeno zbrinjavanje i priuštivo stanovanje za mlade obitelji, istaknuo je Skočibušić.

Njihova se lista, naglasio je zauzima za donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji bi išao u smjeru pravednije raspodjele te stavljanja u funkciju neiskorištenog zemljišta.

U sektoru poljoprivrede predviđaju i jače mjere pomoći OPG-ima i mladim poljoprivrednicima, u cilju poticanja proizvodnje kvalitetne hrane, jer je poznato da većinu poljoprivrednih proizvoda uvozimo.

U cilju poboljšanja životnog standarda, Skočibušić predlaže smanjenje poreza na plaće za pet posto, kako bi se povećale plaće svim građanima i poboljšao životni standard, koji je narušen uslijed velike inflacije.

"Nadam se da će građani 17. travnja u što većem broju izaći na birališta, da će izbjeći zamku svađa u medijskom prostoru između ljevice i desnice te centara moći u Zagrebu te da će gledati programe i kandidate i po svojoj savjesti izabrati pravu listu", poručio je Skočibušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu:  'Vidjeli smo se par  sati prije, svi smo tu u šoku...'
TUGA U TUHOVCU

Bratići poginuli kod Varaždina na quadu: 'Vidjeli smo se par sati prije, svi smo tu u šoku...'

Alen je quadom išao na utakmicu prema igralištu Poleta iz Tuhovca. Na povratku je na vozilo s njim sjeo i Goran. Nažalost, vožnja je završila tragično...

Uznemirujuća snimka: Napadač krenuo prema obitelji, heroj stao pred njega da spasi ljude
POGLEDAJTE VIDEO

Uznemirujuća snimka: Napadač krenuo prema obitelji, heroj stao pred njega da spasi ljude

Ubrzo nakon stravičnog napada u šoping centru u Sydneyju, objavljena je i snimka na kojoj se vidi kako napadač s velikim nožem lovi ljude po centru, a onda je naišao na muškarca koji nije bježao
Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...
BEROŠEV RAVNATELJ

Sa zdravstvom nema veze, dvije firme mu propale, kaže da će za čas srediti papire nove bolnice...

Žanić je u Ministarstvo zdravstva došao 2018. kao pomoćnik tadašnjeg ministra Kujundžića bez da je ikad prije radio u zdravstvu. Žanić mu je bio i zamjenik u stranci Hrvatska zora koju je osnovao Kujundžić