Obavijesti

News

Komentari 53

Mostovci majicama poručili da "Dalmacija nije na prodaju"

Mostovci majicama poručili da "Dalmacija nije na prodaju"
4

Danas je novi županijski vijećnik postao i Željko Kerum, koji je poslije novinarima izjavio da se njegov HGS s HDZ-om dogovorio o još četiri godine suradnje

VIDEO

Vijećnici Mosta u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini u utorak su su se na konstituirajućoj sjednici pojavili odjeveni u bijele majice na kojima je pisalo "Dalmacija nije na prodaju", čime su željeli pokazati svoje stajalište o koncesijama, a s konferencije za novinare nakon sjednice poručili su da će biti konstruktivni, nuditi svoja rješenja te tražiti da se nezakonite koncesije odmah ukinu.

Miro Bulj poručio je da će biti konstruktivni i nuditi rješenja te je istaknuo da bi se po Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama ovlasti mogle "spustiti na lokalnu samoupravu", koja bi imala ovlasti na svojem području za plaže i izvore te poljoprivredno zemljište.

Pozvao je načelnike i gradonačelnike da taj zahtjev pošalju županu, da se to izglasuje te da županija napokon bude "svrha narodu, a ne političkim elitama". Najavio je da će tražiti tematsku sjednicu o dodijeljenim koncesijama na području Splitsko-dalmatinske županije te na plažama u Splitu i Makarskoj.

Poručio je kako čeka da župan Blaženko Boban ispred Vlade postavi šator, kako je obećao u kampanji, i ondje kampirati sve dok mu ne bude odobren projekt tunela kroz Kozjak. Dodao je da će mu tu pomoći mostovci te da će svu svoju energiju usmjeriti prema promjenama u županiji.

"Nećemo dopustiti da bilo što prođe ispod stola, građane ćemo obilaziti i slušati njihove probleme. U Županijskoj skupštini se mora čuti glas naroda, imamo veliki odljev ljudi iz naše županije i to se mora zaustaviti. Borit ćemo se za samostalnost domova zdravlja na cijelom području jer stanje je katastrofalno, pogotovo za škole u rubnim područjima, koje su zaboravljene i zapuštene, i besplatan prijevoz na tim područjima, a to su otoci i Dalmatinska zagora. U vezi s tim imat ćemo brojne tematske sjednice, više ništa neće biti isto i više neće biti Dalmacija na prodaju", poručio je Bulj.

Kerum: S HDZ-om još četiri godine suradnje

Danas je novi županijski vijećnik postao i Željko Kerum, koji je poslije novinarima izjavio da se njegov HGS s HDZ-om dogovorio o još četiri godine suradnje. Podsjetio je da su proteklih osam godina kvalitetno i dobro radili te kako se nada da će tako i nastaviti.

"HDZ sa svojom koalicijskom listom ima 22 vijećnika, a mi sedam. To je komotna većina. Župan je onaj koji daje prijedloge i točke dnevnog reda, mi to prihvaćamo", istaknuo je Kerum te ocijenio da je dogovor "apsolutno poštovan" proteklih osam godina te kako se nada da će tako biti i sljedeće četiri godine.

Na pitanje da komentira novi Zakon o koncesijama te šteti li on građanima i javnom interesu, odgovorio je kako ga ne bi komentirao jer "postoje službe, župan, ministarstva i struka koja o tome može razgovarati". Dodao je kako svatko ima svoje stajalište i mišljenje o tome, a vrijeme će pokazati tko ima pravo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.