Obavijesti

News

Komentari 146

Mostovci optimistični: Sigurno dobivamo 14 do 16 mandata

Mostovci optimistični: Sigurno dobivamo 14 do 16 mandata
4

Most nezavisnih lista u petak je u parku Perivoj slobode u Karlovcu održao „zelenu press konferenciju“ i predstavio kandidate s liste za VII. izbornu jedinicu

VIDEO

Most nezavisnih lista u petak je u parku Perivoj slobode u Karlovcu održao „zelenu press konferenciju“ i predstavio kandidate s liste za VII. izbornu jedinicu, a prije toga kandidati su se družili s građanima na karlovačkoj tržnici. Osim kandidata s liste predstavljanju su prisustvovali predsjednik stranke, te potpredsjednik Vlade Božo Petrov i Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja. Nositelj liste Josip Katalinić je rekao da se na najzelenijoj listi na ovim izborima, od ukupno 14 kandidata, nalazi 11 aktivista, promicatelja zaštite okoliša koji se bave promicanjem zaštite mora, krša, voda, šuma, planina, te napomenuo da je MOST jedina stranka koja je ispoštovala kvotu od najmanje 40 poto žena na listama.    

Pokretanje videa...

01:21


- Ovdje želimo vrlo jasno i glasno reći da smo mi protiv bušenja Jadrana za eksploataciju nafte i plina, također da smo protiv izgradnje štetnih projekata na Srđu iznad Dubrovnika i da smo protiv izgradnje termoelektrana na ugljen. Također želimo reći da smo za obnovljive izvore energije, naročito sunca, da smo za ekološku poljoprivredu, znači ekološku proizvodnju hrane, a ne uvoz hrane sumnjivog porijekla iz inozemstva, kao i da smo za ekološki sustav gospodarenja otpadom – rekao je Katalinić, dodajući da u VII. izbornoj jedinici očekuju osvajanje najmanje dva mandata, a upitan da komentira ankete po kojima su MOST-u prepolovljeni rezultati u svim izvornim jedinicama, predsjednik stranke Božo Petrov je rekao.  

- Prolazimo u svim izbornim jedinicama, dobivamo sigurno 14 do 16 mandata, nadam se i više, i samim time smo i jedina opcija koja je osim SDP-a i HDZ-a, na kraju preživjela i SDP i HDZ i konačno se može kandidirati na način da može obraniti interese građana. To je ono što je istina, a sve ove ankete koje se pojavljuju, vidjet ćete kada ih usporedite, da su određenim izbornim jedinicama ovisno o strankama, ovisno o medijskim kućama ili istraživačkim agencijama, u stopostotnoj razlici. Dakle nemoguće da jedna stranka dobije u jednoj izbornoj jedinci 11 posto podrške, a u roku od deset dana je na 4,7 posto podrške. To se može dogoditi, figurativno, jedino ako ubijete predsjednika Vlade, a to iskreno, nije na kraju napravilo niti toliko dramatičnu promjenu, kada je to napravio, figurativno HDZ, i u trenutku kada su srušili vlastitog  predsjednika Vlade oni su izgubili 8 posto, a 20 posto im je ostalo – rekao je Božo Petrov, dodajući da dobro poznaje metodologiju provedenih anketa i da je dan izbora rezultat, koji je najmjerodavniji.

Petrov je dodao da im popularnost raste posljednja dva mjeseca i očekuju dvoznamenkasti broj osvojenih mandata, te da će se na kraju pitati MOST tko će činiti izvršnu vlast i kakav će se program provoditi. Hoće li to biti svojevrsna repriza prošlih redovnih izbora, Petrov je odgovorio. 
- Završilo je na način da HDZ u Vladi, a SDP u Saboru nisu htjeli provoditi program koji su sedam mjeseci prije toga potpisali s nama, tako je završilo. I zbog toga je završila i Vlada. Ovaj put ćemo za program MOST-a tražiti jamstva za razliku od njihovih riječi. Bili smo naivni,  vjerovali smo kada netko da riječ, pogotovo kada jedna i druga stranka pred cijelom Hrvatskom javnošću kažu da je program odličan. Dobili su priliku da jednom u životu odrade dobru stvar, pružili smo ruku da se promjene dogode. Sada kada vidimo da to nije tako tražit ćemo jamstva, a oni će po prvi puta nakon 20 godina dobiti priliku da s riječi prijeđu na djela. Sami će na kraju birati hoće li završiti u oporbi ili će završiti u izvršnoj vlati, a građani su ti koji će profitirati jer će konačno nešto početi događati. – rekao je Petrov i pozvao birače da ovaj puta daju glas MOST-u jer su obranili njihove interese i opravdali njihovo povjerenje.  

"Prevarili su nas"

Upitan da komentira predizborne kampanje, odnosno dosta sličnost unutar kampanje HDZ-a i SDP-a jer se pojavljuju na istim mjestima u isto vrijeme, Petrov im je poručio. 
- Mislim da bi najracionalnije bilo u trenutku kada bi htjeli uštedjeti troškove, da unajme isti autobus. Pa zar to nije super, uzmu isti autobus, malo se na početku raziđu, poslije se opet skupe i uštede. Uostalom cijelo vrijeme govore da nemaju dovoljno novca za svoje političko financiranje, valjda je to razlog zašto smo pet mjeseci i pet puta morali pregovarati za isto ono što su se barem četiri puta složili, a to je da se smanji novac iz državnog proračuna za političke stranke. Četiri puta su pristali, pet puta su nas prevarili, pa zato što im nedostaje novaca, ja im predlažem da ovaj put, budući da sam čuo da im preklapanje 80 posto u danima i na lokacijama, neka se skupa ujedine, uostalom čemu maske – rekao je Petrov.  

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora