Obavijesti

News

Komentari 120

Motorist poginuo, htio izbjeći nalet na pijanog motorista (29)

Motorist poginuo, htio izbjeći nalet na pijanog motorista (29)
1

Željko Vavra (46) htio je izbjeći nalet na motor i motorista koji je s 1,73 promila pao ispred njega. Pao je i dok je klizio po kolniku, glavom je udario u prilazni most

VIDEO

Motorist Željko Vavra (46) poginuo je u subotu oko 22 sata u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Doljani kod Daruvara.

Bikeri su se u subotu okupili u Dobovcu pokraj Šibovca. Nakon višesatnog druženja u večernjim satima krenuli su put Sirača kako bi jednom od kolega odnijeli vjenčani dar. Među zadnjima su prema Siraču krenuli na Hondi, Željko Vavra (46) koji je i osnivač daruvarskog Kluba Free Baykera i njegov suputnik.

Pijani motociklist ispred njih izgubio nadzor

Ispred njih je vozio E. L. (29) s garešničkog područja, koji je zbog brzine i alkohola izgubio nadzor nad motorom i pao na tlo. Vavra je pokušao izbjeći nalet na motor i E. L. te je i on kao i njegov suvozač pao s motora. Na nesreću njegovo se tijelo odsklizalo do putnog mosta napravljenog od željeznih šipki. Njegov suputnik je pao da drugu stranu kolnika i završio s lakšom ozljedom i smješten je u pakračkoj Općoj bolnici.  

Na mjesto tragedije ubrzo su stigla kola Hitne i policija. Lakše ozlijeđeni E. L. i dalje se nije dao maknuti od mrtvog tijela kolege bajkera, koji je pao kako bi izbjegao nalet na njega. 

- Čuo sam klizanje metala po asfaltu. Nešto poput šištanje rakete i potom udarac. Kad sam izašao iz kuće ugledao sam čovjeka kako leži u putnom jarku oblivenog krvlju i bez znakova života. Pokraj njega se nalazio drugi čovjek koji ga je držao za noge i pozivao u pomoć - kazao nam je 46-godišnji stanovnik Doljana, pokraj Daruvara, pred čijom se kućom u Ulici Rujanskih žrtava 28 dogodila prometna nesreća.

Policija navodi da je 29-godišnji muškarac vozio neregistrirani motor pod utjecajem alkohola od 1,73 promila. Naš sugovornik je kazao kako su uvjeti na cesti bili očajni. Gusta magla i skliska cesta nakon kiše. 

Poginuli ima suprugu i dvoje djece

Poginuli prema riječima bliskim članovima obitelji nikada nije imao nesreću vozeći motor. Inače je bio vlasnik OPG-a u 10-tak kilometara od Daruvara udaljenom Šibovcu, gdje se bavio konjogojstvom. Iza pokojnika, koji je bio sudionik Domovinskog rata,  ostala je supruga i dvoje djece u dobi od 15 i 18 godina i tri sestre. 

Policija će o ovoj tragediji posebnim izvješćem upoznati Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara. Iz bjelovarske policije kažu da je ovo deveti poginuli čovjek ove godine u prometnim nesrećama na području njihove policijske uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...