Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
145 komentara

'Možda bi Maras želio da se Hrvatska vojska razoruža...?'

Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni, te poručio "kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti Hrvatske vojske"...

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
145 komentara

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je u odgovoru SDP-ovom saborskom zastupniku Gordanu Marasu, koji je u Hrvatskome saboru zatražio podatke o cijeni održavanja vojne vježbe Velebit 18 - Združena snaga, poručio da su troškovi vježbe objavljeni i da je rad Ministarstva obrane transparentan, te da će "tako nastaviti raditi i dalje".

Maras je, naime, u Hrvatskome saboru državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa pitao "koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje" tijekom vojne vježbe.

Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni, te poručio "kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske".

MORH OBJAVIO TROŠKOVE Pet vojnika je lakše ozlijeđeno: 'Velebit 2018.' koštao 8 mil. kn

- Gospodin Maras postavlja pitanje vježbe, zašto je ministar na terenu u nekoj smeđoj odori, postavlja pitanje i troškova. Ja mogu samo reći i gospodinu Marasu i svim drugima da će Hrvatska vojska vježbati. Hrvatska vojska neće biti u vojarnama i čistiti oružje, nego će vježbati, upravo s ciljem da bude spremna i sposobna. Možda bi kolega Maras želio da Hrvatska vojska ne vježba, ili bi možda želio da se Hrvatska vojska razoruža, nemam pojma, ili bi možda želio da hrvatski ministar ne bude sa svojom vojskom na terenu u radnoj odori kao ministar sa zastavom. To ne mogu razumjeti, ali mogu poručiti da će Hrvatska vojska vježbati da bude uvijek spremna, sposobna, uvježbana i to je moja zadaća i odgovornost - rekao je Krstičević u Benkovcu, javlja Večernji.

- Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o istome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izaći u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac. Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način, nastaviti raditi i dalje, zaključio je Krstičević.

U Kninu održana vojna vježba hrvatske i britanske vojske KRSTIČEVIĆ NA RTL-U: 'Koliko je koštala vojna vježba? A koliko košta vaša emisija?'

Na konferenciji za novinare u MORH-u navedeno je da su ukupni troškovi vježbe iznosili 8,1 milijuna kuna.

Krstičević dodaje da, prije svega, treba čestitati vojnicima, dočasnicima i časnicima na vrhunskim izvedbama u vježbi Velebit 18, što je dokaz kako hrvatski narod ima modernu vojsku koja štiti i brani Hrvatsku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message