Obavijesti

News

Komentari 116

Mrak Taritaš: Ima ona pjesma, "Kad Miki kaže da se boji..."

Mrak Taritaš: Ima ona pjesma, "Kad Miki kaže da se boji..."
1

LOKALNI IZBORI 2017. Anka Mrak Taritaš kaže da socijalna davanja neće ukidati. Sve ono što je bilo do sada ostaje, ali sada treba uspostaviti sustav, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

VIDEO

Nakon Rijeke, Osijeka i Splita, Nova TV u večerašnjem Dnevniku organizirala je i sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba. Poziv na sučeljavanje poslan je Milanu Bandiću i Anki Mrak Taritaš, no obzirom da se Bandić nije odazvao, na pitanja Mislava Bage vezana za društvene i gospodarske teme odgovarala je samo Mrak Taritaš.

Što se mora dogoditi da se Bandić uopće odluči sučeliti s nekim u kampanji?

Imamo gradonačelnika koji ne dolazi na sučeljavanja. Izbjegava sučeljavanja, ali i sudska ročišta. Očito u sučeljavanjima nema što reći i ponaša se kao kukavica i ne poštuje građane. Ipak, ima dobar odnos prema proračunu. Zanima ga da građani pune proračun da bi on mogao trošiti sukladno svojim hirovima i potrebama.

Ali imamo gradonačelnika koji je pet puta pobjeđivao i netko je glasao za njega…

Upravo tako, ali moramo jasno reći da Bandić izbjegava reći kako će dalje upravljati gradom. Ima ona zgodna pjesma, Azru ja silno volim, koja kaže „Kad Miki kaže da se boji“. Ako ne dolazite na sučeljavanje, netko se nekoga boji.

Postavljate drugi krug izbora kao referendum. To je pomalo defetistički. 

Referendum je o budućnosti grada Zagreba. Pitanje je želimo li bolju i drugačiju budućnost Zagreba koja je moguća samo uz promjene. Tako je postavljeno referendumsko pitanje, ali vrlo je jasno. Zagreb ili on. Mi ili on.

Ipak, sve se vrti oko njega. Ako vi mislite da ste bolji, zar ne biste vi to trebali reći?

Mi smo vodili dvije utakmice. Prva utakmica je završena s prvim krugom i kroz nju je prezentirano 10 programa, vrlo kvalitetno i strukturirano na kratkoročne, srednjoročne i dugoročne. Sada fali samo sekundica da odradimo i taj drugi krug. Lista njegovih neispunjenih obećanja je dovoljna da napuni cijeli jedan muzej. Želimo drugačiji Zagreb.

Mislite li da su vaši birači motivirani da u nedjelju izađu na izbore ili će vas više tapšati, davati vam potporu, a u nedjelju ostati doma?

Ja sam jasno poručila građanima da izađu na izbore. Ako ne izađete, žalit ćete. Pozivam sve one koji žele drugačiji Zagreb, a za to se izjasnilo dvije trećine građana, da izađu na izbore i glasuju.

Ako postanete gradonačelnica koji ćete Bandićev projekt prvo ukinuti?

Kroz cijelu se kampanju govorilo da ću ja ukinuti ovo ili ono. U početku neću ukinuti ništa. Socijalna davanja neću ukidati. Nema tu nekakvih velikih projekata koje bi trebalo ukidati. Sve ono što je bilo do sada ostaje, ali sada treba uspostaviti sustav. Vjerujte, ima puno više novaca i prostora u proračunu. 27% proračuna je za socijalna davanja, to može biti puno bolje. Sve što je vezano za socijalu ostaje i dalje dok ne uspostavimo nove trajne modele.

Hoćete li napraviti clean start?

To se apsolutno mora napraviti, ali mi to možemo napraviti odmah. Mi imamo novu startnu poziciju i novi način upravljanja.

Predstavljaju li vam SDP i koketiranje HNS-a sa HDZ-om teret?

Ja vodim nadstranačku kampanju. Kampanja za prvo lice grada Zagreba je puno veća od bilo koje stranke. I od HNS-a i SDP-a i HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...