Obavijesti

News

Komentari 14

Mrtvačnice u Bergamu pune: Lijesove zasad odlažu u crkvi

Mrtvačnice u Bergamu pune: Lijesove zasad odlažu u crkvi
1

Ne samo da su bolnice pune pacijenata, nema mjesta ni u mrtvačnicama u Bergamu. Lokalna crkva 'Tempio di Ognissanti ' koristi se kao privremeno odlagalište lijesova

VIDEO

Zbog pandemije korona virusa u Italiji, u gradu Bergamo više nema mjesta u mrtvačnicama pa tijela umrlih privremeno ostavljaju u crkvenim prostorijama.

- Ne samo da su bolnice pune zaraženih, već su obje naše mrtvačnice pune, i ona u bolnici Papa Giovanni XXIII i Humanitas Gavazzeni. Lokalna crkva 'Tempio di Ognissanti' koristi se kao privremeno odlagalište lijesova - priopćili su vladajući u Lombardiji.

Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj zaraženih
Grafikon korone u Italiji: Evo kako se kreće broj  zaraženih

Dr. Daniele Macchini, kirurg koji radi u bolnici "Humanitas Gavazzeni e Castelli" u Bergamu, na svojem Facebook profilu objavio je pismo u kojemu vrlo realno objašnjava s kakvim se problemima susreću liječnici i ostalo medicinsko osoblje u Italiji, odnosno sadašnju situaciju u Italiji. 

- Nakon dužeg razmišljanja hoću li i što napisati o ovome što nam se događa, osjetio sam da tišina uopće nije odgovorna. Tako ću pokušati ovo što mi doživljavamo u Bergamu tijekom ovih dana pandemije prenijeti ljudima koji nisu uključeni u posao i koji su daleko od naše stvarnosti. Razumijem potrebu da se ne stvara panika, ali kad poruka o opasnosti, od onoga što se događa ne dospijeva do ljudi, i kad vidim nebrigu u odnosu na preporuke ponašanja, kao i ljude koji se i dalje okupljaju žaleći se kako ne mogu ići u teretanu ili ne mogu organizirati nogometne turnire, hvata me jeza - napisao je.

Tragičan kraj dva bračna para: Umrli u nekoliko sati od korone
Tragičan kraj dva bračna para: Umrli u nekoliko sati od korone

- Osoblje je iscrpljeno. Vidio sam umor na licima koja nisu znala što je to unatoč ionako napornom radu u bolnici. Vidio sam solidarnost svih nas. Vidio sam liječnike koji premještaju krevete i prebacuju pacijente, koji umjesto medicinskih sestara primjenjuju terapije. Vidio sam medicinske sestre sa suzama u očima jer ne možemo spasiti sve pacijente. Nema više smjena, rasporeda. Društveni život za nas je obustavljen - dodao je talijanski liječnik.

Drugi liječnik, dr. Christiano Salaroliji, je za  "Corriere della sera", izjavio kako su u bolnici u Bergamu došli u situaciju da moraju birati koga će spasiti. Kako kaže, odlučuje se prema dobi pacijenta, njegovu općem zdravstvenom stanju i šansama da preživi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk