News

Komentari 79

Mrtvačnice u Njemačkoj pune, tijela umrlih u kontejnerima

Mrtvačnice u Njemačkoj pune, tijela umrlih u kontejnerima

Njemačka, hvaljena zbog svojeg upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste

Groblje u njemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno smještati tijela umrlih od Covida-19 u metalne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune.

- Na žalost se stanje u Hanauu toliko promijenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovdje preventivno imali od travnja - rekla je Alexandra Kinski, upraviteljica groblja i krematorija u Hanauu, blizu njemačkog financijskog središta Frankfurta.

Ona je rekla da su dva tijela već smještena u metalni kontejner u kojima ima mjesta za 25 tijela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vrijeme nakon smrti. 

- Ako osoba umre a nema mjesta na klinici, onda tijela dolaze i ostaju ovdje kratko vrijeme dok se preminuli ne prebaci na konačno mjesto, primjerice ovdje na groblju - pojasnila je.

Njemačka, hvaljena zbog svojeg upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste. 

S obzirom da je broj slučajeva zaraze Covidom-19 u Njemačkoj prešao 1,4 milijun a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama. 

Najčitaniji članci