Obavijesti

News

Komentari 120

Murganić na rubu suza: 'To je stravično. Stradala su dječica'

Murganić na rubu suza: 'To je stravično. Stradala su dječica'
5

Željela sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Nakon toga idem u Centar za socijalnu skrb, rekla je ministirica demografije i obitelji Nada Murganić koja je oko 15 sati stigla je u Zadar

VIDEO

Stravičan čin roditelja, stradala su mala nevina djeca. Mislim da je to nezapamćen događaj, nisam mogla ostati u Zagrebu i iščekivati vijesti. Željela sam vidjeti djecu i razgovarati s liječnicima. Nakon toga idem u Centar za socijalnu skrb, rekla je ministrica demografije i obitelji Nada Murganić koja je oko 15 sati stigla je u Zadar gdje su hospitalizirana djeca.

Pokretanje videa...

00:59

- Odmah sam uputila inspekcijski nadzor od strane Ministarstva, zahtijevala sam stručni nadzor. Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, kako je centar skrbio za ovu obitelj, gdje su propusti, odnosno što nismo učinili, dodala je.

- Iskreno se nadam da će djeca ozdraviti i da će imati što manje trauma i da će im djetinjstvo proći u najboljem redu, rekla je emotivno ministrica koja se rasplakala tijekom davanje izjave.

Pokretanje videa...

00:09

Djevojčica će biti prebačena u KBC Zagreb sanitetskim vozilom

Sedmogodišnja djevojčica, koja je u četvrtak ujutro teško ozlijeđena na Pagu, bit će zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačena tijekom poslijepodneva sanitetskim vozilom na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je Hini ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Iako je bio spreman Vladin zrakoplov koji je djevojčicu trebao prebaciti u Zagreb, pretrage su pokazale da zbog pneumokraniuma, odnosno prisutnosti zraka u lubanji, ne može putovati zrakoplovom, pa će biti prevezena sanitetskim vozilom, rekao je Kujundžić.  

Djevojčica će biti primljena na Odjel za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, potvrdio je voditelj tog odjela i pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

Od četvero djece koju je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje

Dvije djevojčice nalaze se u jedinici intenzivne skrbi, a ostalo dvoje djece na kirurgiji, objavili su liječnici Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije.

"Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana. Kada se stabilizira, slijedi njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro", rekao je voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana. "Za nju se sutra planira operativni zahvat", izjavio je Karuc.

Pročelnik službe za kirurgiju Saša Pavić potvrdio je da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu kirurgije.

"Djevojčica ima lakše tjelesne ozlijede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđena pluća. To je minimalna količina, pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to pripada u teške tjelesne ozlijede", kazao je Pavić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"