News

Komentari 2

Muškarac iz Splita cigaretom zapalio stan, nije spasio majku: Optužen je za teško ubojstvo

Muškarac iz Splita cigaretom zapalio stan, nije spasio majku: Optužen je za teško ubojstvo

Nakon što se naljutio na svoju majku ​Dolores Vukotić, koju je i ranije zlostavljao, "upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao je požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život​"

Splitsko županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za teško ubojstvo protiv 39-godišnjaka koji je prije dva mjeseca nakon obiteljske svađe podmetnuo požar u stanu, a pritom majci nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život, izvijestilo je tužiteljstvo.

​​Optuženog Branimira Sušića tužiteljstvo tereti da je nedjelo ​počinio tijekom noći 3. listopada ​ove godine od 1​,30 do 8 sati, u stanu ​u Splitu, "u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije bio u mogućnosti shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima".

Nakon što se naljutio na svoju majku ​Dolores Vukotić, koju je i ranije zlostavljao, "upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao je požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život​", navodi se u optužnici.

Tužiteljstvo je zatražilo da se optuženom produlji istražni zatvor te da sud "nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama".

Najčitaniji članci