Obavijesti

News

Komentari 1

Muškarac u Kijevu je prijetio da će u zrak dignuti most

Policija je navela da se radilo o pripremama za teroristički napad i pokrenula je specijalnu operaciju, nakon što je blokirala promet automobila i metroa na tom mostu koji prelazi preko rijeke Dnjepar

Ukrajinske specijalne snage su privele naoružanog muškarca koji je u srijedu blokirao jedan strateški most u Kijevu i prijetio da će izazvati eksploziju dok je pucao u zrak, javila je gradska policija.

Muškarac je priveden, navela je policija u poruci objavljenoj na svojoj Facebook stranici.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da nitko nije ozlijeđen.

Mediji javljaju da se radi o aktivnom vojniku (42) koji se borio protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine.

Taj Krimljanin je u lipnju predao policiji "kilogram eksploziva" i rekao da ga je pronašao u jednom selu, navodi jedna informativna internet stranica.

"On je jako opasan, naoružan je i pucao je na policijski dron", rekao je jedan policijski izvor AFP-u.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je rekao da je izgledalo da je muškarac bio drogiran, prenosi agencija Interfax-Ukrajina.

Policija je navela da se radilo o pripremama za teroristički napad i pokrenula je specijalnu operaciju, nakon što je blokirala promet automobila i metroa na tom mostu koji prelazi preko rijeke Dnjepar, rekao je šef policije Kijeva Andrii Kriščenko.

Incidenti koji uključuju ratno oružje nisu rijetki u Ukrajini zbog sukoba s proruskim separatistima na istoku zemlje u kojem je od 2014. poginulo oko 13.000 osoba.

Foto: Ilustracija