Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Muzej suvremene umjetnosti u Parizu otvorio vrata nudistima

Muzej Palais de Tokyo, smješten u pariškome 16. arondissementu osigurao je "posebno vrijeme za posjet" nudistima kako bi u sklopu jedinstvenoga "naturističkog dođaja" mogli obići izložbu

People take part in a nudist visit of the 'Discorde, Fille de la Nuit' season exhibition at the Palais de Tokyo contemporary art centre in Paris
Foto: POOL
3 komentara

Pariški muzej suvremene umjetnosti prvi je put u subotu otvorio vrata nudistima, postavši tako prva galerija u gradu koja je pristašama tog pokreta odobrila pristup jednome hramu umjetnosti. 

Muzej Palais de Tokyo, smješten u pariškome 16. arondissementu osigurao je "posebno vrijeme za posjet" nudistima kako bi u sklopu jedinstvenoga "naturističkog dogđaja" mogli obići izložbu. 

Događaju je, po izjavama naturističkih aktivista prisustvovalo 160 sljedbenika pokreta. Po njihovu mišljenju on predstavlja "prekretnicu u jednoj od svjetskih prijestolnica kulture". 

"Životni način nudista je da budu goli. A kultura je sastavni dio našega svakodnevnog života i ovo je za nas posebna prilika", izjavio je glasnogovornik Udruge nudista u Parizu Julien Claude-Penergry. "Danas se nazori mijenjaju, a nudisti ruše barijere i tabue", dodao je. 

Po podacima udruge koja, samo u Parizu ima 88.000 sljedbenika, u Francuskoj ih je oko 2,6 milijuna. 

Posjeti nudista muzejima u svijetu nisu ništa novo ni neobično. Bečka galerija pozvala je posjetitelje da skinu odjeću tijekom posebne izložbe organizirane 2013. čija je tema bila muška nagost, a i jedan australski muzej nedavno je otvorio vrata naturistima. 

 

VIDI OVO: 5 najgorih stvari koje ti se mogu dogoditi za vrijeme seksa!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message