Obavijesti

News

Komentari 5

Na Braču se srušio dron i izazvao požar, gori borova šuma

Na Braču se srušio dron i izazvao požar, gori borova šuma

Dron je u vlasništvu Europske agencije za sigurnost na moru (EMSA) koja se koristi kroz eksperimentalni program koji traje tri godine za nadzor Jadrana, a koristi ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

VIDEO

Dron koji se u petak ujutro srušio u blizini zračne luke na Braču izazvao je požar koji gase vatrogasci, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split.

Dron je pao u Gornjem Humcu u blizini zračne luke oko 9 sati, a nakon toga buknuo je požar, Gori borova šuma na nepristupačnom terenu.

Riječ je o dronu u vlasništvu Europske agencije za sigurnost na moru (EMSA) koja se koristi kroz eksperimentalni program koji traje tri godine za nadzor Jadrana, a koristi ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo mora poslalo je priopćenje o incidentu i prenosimo ga u cijelosti:

Danas se u jutarnjim satima, neposredno nakon polijetanja iz Zračne luke Brač, bespilotni zrakoplov tipa Schiebel S-100, iz zasad neutvrđenih okolnosti srušio na nenaseljenom i nepristupačnom, kopnenom dijelu otoka Brača. 

Po dojavi o padu interventne službe izašle su na teren, a sukladno pravilima sigurnosti zračnoga prometa obavještena su sva nadležna tijela. Prema dostupnim informacijama nema ozlijeđenih osoba, kao niti materijalne štete na objektima.

Bespilotni zrakoplov je, prema današnjem rasporedu, trebao obavljati redovne aktivnosti vezane uz podršku sigurnosti plovidbe i zaštite mora, u sklopu usluga koje državama članicama Europske unije stavlja na raspolaganje Europska agencija za pomorsku sigurnost EMSA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.