Obavijesti

News

Komentari 5

Pauk će voditi županiju, Burić uvjerljiv s 41,9 posto glasova

Pauk će voditi županiju, Burić uvjerljiv s 41,9 posto glasova
4

U drugom krugu susret će se Burić i Županović, Goran Pauk vodit će županiju, a koalicija s HDZ-om na čelu odnijela je pobjedu u gradskom vijeću Šibenika

VIDEO

Po zadnjim podacima Goran Pauk osvojio je 47,14 posto glasova, a njegova suparnica Anita Bara 32,29 posto glasova. Ivica Ledenko dobio je 7,18 posto, a Paul Cota iz HSP-a 6,81 posto glasova. Željko Burić i Ante Županović ulaze u drugi krug. Burić je dobio 41,9 posto glasova, a Županović 37,05 posto. 

Stipe Petrina iznenadio dobrim rezultatima

Iznenađenje ovih izbora je Stipe Petrina i njegova lista. Osim što su Petrina i njegova lista u Primoštenu po četvrti put osvojili vlast, s preko 70 posto za načelnika i za Općinsko vijeće, Lista Stipe Petrine zablistala je i na izborima za Šibensko-kninsku, gdje s 20 posto (na prošlim izborima 16 posto) treća snaga, iza HDZ-a i SDP.

- U Županiji ćemo pokrenuti radikalne promjene. Idemo čvrsto i beskompromisno. Nećemo promašiti. Koalirat ćemo sa svima osim HDZ-a, tako da ćemo svakako preuzeti Županijsku skupštinu. Uvjet koaliranje neće biti funkcije, nego program. Uvjet će biti da prihvate model Općine Primošten i napredak može krenuti - rekao je Petrina.

Nezavisna lista Stipe Petrine izvrsno je prošla i na izborima za Gradsko vijeće Šibenika. Petrina će u Vijeću imati dva vijećnika, iako u gradu do sada nije bio prisutan. Zapažene rezultate ima i u Pirovcu,Murteru i Bilicama. 

Pauk će voditi županiju

Šibensko-kninsku županiji će sljedeće godine voditi župan Goran Pauk (HDZ). Neće biti potreban drugi krug, jer je svoju protukandidatkinju Anitu Baru (SDP) potukao s 54 posto prema 23 posto. 

Željko Burić na čelu HDZ-ove koalicije uvjerljivo vodi s 42,2 posto glasova, dok je dosadašnji gradonačelnik Ante Županović dobio 36,16 posto glasova. Očekuje se drugi krug, a dvojici liječnika najviše se približio Emil Guberina s 4,95 posto glasova. 

- Ne želim biti bahat, ali nešto ovako sam i očekivao. Radili smo dobro i birači su to prepoznali - rekao je Pauk. Aktualni šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović (SDP) ne stoji tako dobro. Njega je potukao HDZ-ov dr. Željko Burić s 49 prema 31 posto.

Građani su pokazali da nisu zadovoljni s onim što je rađeno proteklih godina. Prepoznali su da sitni kozmetički programi koje posljednjih nekoliko mjeseci panično pokreće aktualna vlast nisu pravi projekti koji mogu pokrenuti grad, koji mogu napraviti da Šibenčani sutra bolje žive - rekao je Burić.  

Prognozirao sam drugi krug, ali i veći izlazak Šibenčana. Šta je tu je. Očito je HDZ bio dobro organiziran i izveo svoje birače na glasovanje. Burić sada ima određeni prednost, ali u drugom krugu ćemo to okrenuti - rekao je Županović.

U prvom krugu slavi nova-stara HDZ-ova gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik Primoštena nezavisni Stipe Petrina, te SDP-ov načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac (HDZ) za novi mandat morat će u drugi krug s najopasnijim protukandidatom Dariom Šimićem (SDP).

HDZ uvjerljivo vodi

U borbi za županijsku skupštinu Šibensko-kninske županije uvjerljivo vodi koalicija HDZ, HSP AS, HČSP s 61,42 posto glasova, drugi je po broju glasova HSP s 16,26 posto, a slijedi HSS; BUZ, DC s 8,13 posto glasova. Koalicija SDP, HNS, HSLS, HSU dobila je svega 6,19 posto glasova. a LOZA 4 posto. 

Goran Pauk je prema neslužbenim podacima dobio županijsku stolicu s 57,39 posto glasova, Paul Cota dobio je 21, 12 posto, Anita Bara 10,93 posto, a Ivica Ledenko 6,34 posto glasova. 

Oba kandidata za mjesto gradonačelnika, Ante Županović i Željko Burić glasovali su u 9.30 sati, pa su i oni zaslužni za dobar odaziv birača u Šibensko-kninskoj županiji koji je bio veći od hrvatskog prosjeka. Izlaznost birača do 16 sati bila je 36, 21 posto. 

I ove godine na šire kninsko područje stiglo je desetak autobusa s pripadnicima srpske nacionalne manjine što je manje nego prošlih godina. Izbori su protekli u mirnom tonu. 

Liječnici u borbi za gradsku fotelju Šibenika

U Šibeniku borbu za gradsku fotelju vode dva liječnika, SDP-ov Ante Županovića, nekadašnji ravnatelj Doma zdravlja i aktualni gradonačelnik i HDZ-ov Željko Burić, sadašnji ravnatelj šibenske bolnice. Očekuje se neizvjesna utrka, a prema dosadašnjim anketama građani će o pobjedi odlučivati u drugom krugu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.