News

Komentari 1

Na Jadranu moguća olujna bura, dijelovi ceste zatvoreni

Na Jadranu moguća olujna bura, dijelovi ceste zatvoreni

Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak

U utorak će u većem dijelu unutrašnjosti biti pretežno oblačno, ponegdje s maglom, prijepodne moguće  slabe oborine, a na Jadranu sunčano uz buru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja, osobito u gorju.

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije će prevladavati sunčano.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, a na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu unutrašnjosti, moguća je poledica, a ponegdje ima i magle, izvjestio je Hrvatski autoklub (HAK). 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na dionici Jadranske magistrale Karlobag-Sveta Marija Magdalena (DC8), a dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupina vozila).

Trajekti i katamarani plove redovito. Trajekt na liniji Vis-Split u utorak 21. siječnja isplovit će iz luke Vis u 16 umjesto u 15,30 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Najčitaniji članci