Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Na konferenciji o zapljeni droge više puta zvonio telefon dilera

Policija je u stanu 21-godišnjeg Osječanina pronašla i oduzela više staklenih posuda i PVC vrećica u kojima je bilo oko pet kilograma marihuane. Pronađena je i veća novčana svota

Osijek: Policija zaplijenila veću količinu droge na podrucju Đakova i Osijeka
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
33 komentara

Osječki policajci uhitili su 21-godišnjaka iz Osijeka nakon što su kod njega pronašli oko pet kilograma marihuane, a đakovački policajci uhitili su 32-godišnjaka kod kojeg su su pronašli 1,5 kilograma droge amfetamin-speeda, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska policija. No, dok su izvještavali o zapljeni, nekoliko puta je zazvonio mobitel koji je bio među dokaznim materijalima koje je čuvao policajac u civilu, piše Glas Slavonije

Nije poznato radi li se o potencijalnom kupcu droge.

Policija je u stanu 21-godišnjeg Osječanina pronašla i oduzela više staklenih posuda i PVC vrećica u kojima je bilo oko pet kilograma marihuane. Pronađena je veća novčana svota za koju se sumnja da je pribavljena prodajom droge. Osumnjičenik je 12. veljače navečer priveden u policijsku jedinicu, a protiv njega je podnesena kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestio je na konferenciji za novinare voditelj odjela koji se bavi kriminalom vezenim uz droge Ivan Canecki. 

Osijek: Policija zaplijenila veću količinu droge na podrucju Đakova i Osijeka | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Načelnik đakovačke policijske postaje Rudolf Kolarić rekao je da su đakovački policajci, nakon što su doznali da se 32-godišnjak na užemu đakovačkom području bavi nelegalnom proizvodnjom i prodajom droga, pretražili njegov stan i pronašli 1,5 kilograma amfetamin-speeda, 20 sjemenski kanabisa te 14,6 grama marihuane. Muškarac je od prije poznat po istim kaznenim djelima, a danas je priveden pritvorskom nadzorniku te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava.

Tijekom 2019. za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama prijavljeno je 126 osoba, a policija je evidentirala 226 kaznenih djela zloporabe droga.

Droga je zaplijenjena 318 puta, a najveći broj zapljena odnosio se na marihuanu, koje je zaplijenjeno oko 40-ak kilograma, te na amfetamin-speed, oko pola kilograma.

Osijek: Policija zaplijenila veću količinu droge na podrucju Đakova i Osijeka | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Najnovija zapljena đakovačke policijske postaje vrlo je važna jer to je velika količina koju proteklih godina nismo imali u pojedinačnim zapljenama, dodao je Canecki.

Količina amfetamin-speeda zaplijenjenog u Đakovu tri je puta veća od ukupne količine te droge zaplijenjene u protekle tri godine, ističu u policiji.

Možda vas zanima i ovo:
Message