Obavijesti

News

Komentari 210

Na Pantovčaku se ručak plaća 20 kuna, a jedna kava 80 lipa

Na Pantovčaku se ručak plaća 20 kuna,  a jedna kava 80 lipa
3

U Saboru će političari (ali i novinari te drugi zaposlenici i gosti) platiti kavu 3,50 kn. U Banskim dvorima isti mali espresso košta 2,50 kn, a kava na Pantovčaku 80 lipa

VIDEO

U Saboru će političari (ali i novinari te drugi zaposlenici i gosti) platiti kavu 3,50 kune. U Banskim dvorima, tj. u Vladi, isti mali espresso košta 2,50 kune, a kava s predsjednikom na Pantovčaku nevjerojatnih 80 lipa.  Šalica čaja u Uredu predsjednika također košta 80 lipa, sendvič je 10 kuna, desert pet kuna, a ručak 20 kuna, javlja Tportal.

U Banskim dvorima kava s mlijekom za kunu je skuplja od obične kave i košta 3,50 kune, baš kao i šalica čaja. Sendvič sa šunkom stoji 10 kuna, a s pršutom 18 kuna. Ručak s juhom, glavnim jelom i salatom iznosi samo 18 kuna, a desert pet kuna. 

Saborska kuhinja nešto je skuplja od Pantovčaka i Vlade. Obična kava i čaj koštaju 3,50 kune, kava s mlijekom je 4,50 kune, tost je osam kuna, sendvič sa šunkom je 10 kuna, a s pršutom 15 kuna. 

Cijene ručka različite su, ovisno o tome sjedi li zastupnik u zastupničkom restoranu ili koristi samoposlužnu menzu koju koriste svi zaposlenici Sabora. U restoranu će za kompletan ručak s juhom i desertom platiti 36 kuna, a u menzi 26 kuna. Visoko pozicionirane političke njuške uglavnom će odabrati restoran umjesto nošenja tacne u menzi.

Dnevno kroz restorane prođe i do 250 ljudi

U jednom radnom danu kroz saborski restoran prođe od 150 do 250 ljudi, a među njima su i zaposlenici Ustavnog suda koji se također nalazi na Markovu trgu.

Dnevni je prosjek puno manjeg restorana u Banskim dvorima 100 obroka, a koriste ga svi zaposlenici Vlade. Premijer i ministri ondje su rijetko viđeni jer se premijeru ručak uglavnom donosi u ured, a ministri koriste restorane svojih ministarstava.

U Uredu predsjednika restoran dnevno pripremi oko 60 obroka što je prosjek jednog radnog dana, a koriste ga svi zaposlenici Ureda predsjednika, kako su nam naglasili, pod jednakim uvjetima. 

U restoranima u Saboru, Vladi i na Pantovčaku izdaju se računi, ali ne fiskalni, jer su tijela državne uprave izuzeta od poreza na dobit pa tako i od fiskalizacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.