News

Komentari 0

Na Siciliji proglasili 6 mjeseci izvanrednog stanja zbog požara

Na Siciliji proglasili 6 mjeseci izvanrednog stanja zbog požara

Talijanski vatrogasci objavili su da su u subotu bili na 800 intervencija, uključujući 106 u jugoistočnoj regiji Apuliji, 120 u jugozapadnoj Kalabriji i 188 na Siciliji

Regionalna vlada Sicilije proglasila je izvanredno stanje na šest mjeseci zbog požara koji haraju otokom od kraja srpnja, prenosi u nedjelju agencija dpa.

Regionalni predsjednik Nello Musumeci objavio je na Facebooku da će neuobičajeno visoke temperature i abnormalni vremenski uvjeti predstavljati rizik idućih tjedana. 

U međuvremenu, na Sardiniji, vatrogasno društvo u pokrajini Oristano objavilo je da je u subotu ujutro izbio požar u turističkom objektu. 

Vatrogasci su spriječili širenje požara na obližnje raslinje, dodali su. Nema izvještaja o žrtvama. 

Oristano, smješten na zapadnoj obali mediteranskog otoka, nedavno se borio s velikim šumskim požarima koji su nanijeli veću štetu. 

Neuobičajeno visoke temperature koje se penju iznad 40 Celzijevih stupnjeva uzrokuju sušu u južnoj Italiji, potpirujući požare. 

Vjeruje se da mnogi požari namjerno izazvani. 

Talijanski vatrogasci objavili su da su u subotu bili na 800 intervencija, uključujući 106 u jugoistočnoj regiji Apuliji, 120 u jugozapadnoj Kalabriji i 188 na Siciliji. 

Poljoprivredna udruga Coldiretti opisala je ovo ljeto kao najtoplije u desetljeću. 

Sicilija, Kalabrija i Apulija najteže su pogođene u nedavnim požarima. 

Dvije osobe u pokrajini Reggio Calabria poginule su požarima, objavila je vatrogasna postrojba.

Najčitaniji članci