Obavijesti

News

Komentari 8

Anticiklona Zeus zamaglila je kopno, a Dalmaciji donosi mini proljeće i temperature +15°C!

Anticiklona Zeus zamaglila je kopno, a Dalmaciji donosi mini proljeće i temperature +15°C!

Natprosječno toplo vrijeme nastavit će se i ovaj tjedan, bit će vedro i sunčano, dok će jutra na sjeveru zemlje biti poprilično hladna i maglovita

VIDEO

Natprosječno toplo vrijeme nastavit će se i ovaj tjedan. Utorak će biti vedar i sunčan dan, a temperature će se u dijelovima Hrvatske penjati i do 15 stupnjeva, dok će jutra na sjeveru zemlje biti poprilično hladna. 

Anticiklona Zeus koja stiže iz Afrike proširit će se na veći dio Europe, uključujući Hrvatsku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Za vikend se na Jarunu kupalo

Pokretanje videa...

Kupanje na Jarunu 01:36

Iako će jutarnje temperature preko tjedna na kopnu biti ispod nule, dnevne će se penjati i preko 10 stupnja Celzija. Kako kažu meteorolozi, ova anticiklona toliko je moćna da može 'pobijediti' zimu pa sljedećih desetak dana zaboravite na debele jakne, pogotovo u Dalmaciji gdje će temperature ići i preko 16 stupnjeva.

No osim ugodnog vremena ova anticiklona ima i lošu stranu. Zbog slabe provjetrenosti i specifičnosti ove suptropske anticiklone, u kontinentalnim predjelima bit će puno magle. 

- Sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar u unutrašnjosti slab, u Podravini te u Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana mjestimice umjeren jugoistočni. Na Jadranu ujutro burin, potom vjetar promjenljiva smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 11 do 15 °C - javlja DHMZ u svojoj prognozi za utorak.

Za Velebitski kanal na snazi je u prvom dijelu dana žuto upozorenje zbog udara vjetra, dok se ostatak Hrvatske 'zeleni' te nema nikakvih meteoupozorenja.

Proljeće ili zima? Evo kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan, temperature iznad prosjeka
Proljeće ili zima? Evo kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan, temperature iznad prosjeka

- Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - javlja DHMZ za područje Velebitskog kanala.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata.

Istočna Hrvatska

Sunčano, no jutro ponegdje maglovito, uglavnom uz obale rijeka. Vjetar slab, a sredinom dana će zapuhati umjeren jugoistočni. Najniža temperatura zraka između -5 i -3 °C. Najviša od 6 do 8 °C.

Središnja Hrvatska

Sunčano, ujutro mjestimice magla, najvjerojatnija u Pokuplju i na Banovini. Vjetar slab. Ujutro ponovno mraz uz temperaturu između -6 i -4 °C. Najviša temperatura do 8 °C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano, u kotlinama ujutro kratkotrajno magla. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura između -8 i -5, najviša od 7 do 10 °C.

Istra

Sunčano uz malu naoblaku, a uz zapadnu obalu Istre ujutro i navečer moguća je sumaglica i magla. Vjetar slab, uglavnom sjeverozapadni. More malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od -1 do 2 °C, u unutrašnjosti Istre od -5 do -2 °C, najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Sjeverni Jadran

Prevladavat će sunčano, no ujutro na zapadnoj obali Istre valja računati na niske oblake i mjestimičnu maglu. Vjetar slab do umjeren, noću burin, a danju vjetar s mora. Najniža temperatura zraka od -4 u unutrašnjosti Istre do 9 na otocima, a najviša od 10 do 15 °C.

Dalmacija

Sunčano uz slab do umjeren vjetar, noću burin, a danju vjetar s mora. Najniža temperatura zraka od -2 u zaobalju do 7 na otocima, a najviša od 12 do 15 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...