Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Na Terezinom Polju uhvaćen Bugarin: Švercao 13 t duhana

Nakon dovršenog carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 150.000,00 kuna, te će biti podnesen i zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.776.000,00 kuna

Foto: PU viroviticko-podravska
7 komentara

Hrvatska granična policija je na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba Terezino Polje uhvatila bugarskog državljanina, koji je u teretnom vozilu bugarskih nacionalnih oznaka, švercao oko 13 tona duhana, izvijestila je u ponedjeljak virovitičko-podravska policija.

Veliku količinu duhana granični policajci su otkrili u srijedu, 30. listopada, oko 14,50 sati na stalnom GP za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje na izlazu iz Hrvatske, prilikom kontrole teretnog automobila s priključnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka, kojeg je vozio 50-godišnji Bugarin.

Izvršenom kontrolom i uvidom u priloženu dokumentaciju utvrđeno je da bugarski državljanin prevozi u kutijama listove prešanog duhana, bruto težine oko 14.580 kilograma, a neto težine 12.960,00 kg, uvezen iz Španjolske.

Zbog sumnje u nezakonit promet i trgovinu duhanom, obaviještena je nadležna Carinarnica Osijek čiji su djelatnici teretni automobil s duhanom preuzeli 31. listopada i prepratili ga do Carine u industrijskoj zoni Virovitica, radi daljnje obrade.

Zahtjev za naplatu trošarine  od 7,7 milijuna kuna

Nakon dovršenog carinskog nadzora, protiv prekršitelja će biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 150.000,00 kuna, te će biti podnesen i zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.776.000,00 kuna.

Vozilo i duhan su oduzeti od prekršitelja zbog povrede Zakona o trošarinama, priopćila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message