Obavijesti

News

Komentari 14

Na udaru klaunova: Naoružani su, skaču iz grmlja i plaše ljude

Na udaru klaunova: Naoružani su, skaču iz grmlja i plaše ljude

Jezivi maskirani klaunovi iskaču iz grmlja, trče za djecom, oštre noževe, kucaju na vrata... Nekoliko ih je uhićeno, a ostali klaunovi nastavljaju zastrašivati ljude diljem Britanije

VIDEO

Ljudi odjeveni u klaunove posljednjih nekoliko tjedana zastrašuju ljude diljem Velike Britanije. U svakom pojedinačnom slučaju iskočili bi iz grmlja i počeli trčati za ljudima, pričaju svjedoci ovih bizarnih incidenata.

Megan Bell (17) je imala strah od klaunova još od djetinjstva i kad se vraćala kući iz grada oko 20 sati ju je presreo čovjek u odijelu klauna. Odmaknula se i krenula u drugom smjeru, a on je krenuo za njom. Kada je potrčala, on je počeo trčati za njom.

U drugom incidentu, policija je uhvatila tinejdžera koji je bio u kostimu klauna i imao nož, što je upućivalo na to da se ne radi samo o spački. U nekim drugim slučajevima, klaunovi su imali bejzbolske palice i mahali s njima.

U Manchesteru su dva čovjeka maskirana u klaunove iskočili ispred automobila kojim je upravljala Alice Slattery. Majka dvoje djece se jako uplašila kad joj je klaun skočio na auto. Njene kćeri su počele vrištati kad su vidjele jezivu figuru. Nekoliko minuta kasnije snimila ih je nadzorna kamera.

Još jedan slučaj su prijavili svjedoci u Manchesteru. Maskirani klaunovi su stajali na raskrižjima ulica i trčali za ljudima. Viđeni su i po parkovima. Jedan svjedok je prijavio da je vidio klauna odjevenog u hokejaški dres i da je bio prekriven krvlju.

- Teroriziraju i djecu - rekao je jedan od svjedoka. 

Škole u Liverpoolu su upozorile djecu da paze na klaunove jer su na društvenim mrežama objavili da su im baš djeca cilj.

Nekoliko slučajeva je prijavljeno i u Eastbourneu, North Yorkshireu, Durhamu... Nekoliko klaunova su snimile i ulične kamere. Jednog dječaka je opkolila i naguravala grupa klaunova, a jedan biciklist je ozlijeđen jer je pao kad mu je klaun iskočio iz grmlja pod kotače. 

- Ovo je situacija koju policija shvaća vrlo ozbiljno. Nemojte širiti paniku i ne vjerujte svemu što čujete - rekli su iz policije.

Na Facebooku je napravljeno nekoliko grupa u kojima stanovnici ovih gradova pokušavaju riješiti misteriju i raskrinkati klaunove. Postavljaju fotografije koje su uhvatili i upozoravaju na lokacije na kojima su viđeni.

Premda su neki pomislili kako se radi o marketinškom triku za kakav horor o klaunovima ili nekom luđaku, maskiranih klaunova je sve više.

Je li to samo nekoliko tinejdžera kojima je dosadno u životu, kriminalnoj bandi, promociji ili je samo vrijeme pred Noć vještica? Nitko ne zna...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu