News

Komentari 8

Na Uskrsni ponedjeljak ubijena kršćanska obitelj u Pakistanu

Na Uskrsni ponedjeljak ubijena kršćanska obitelj u Pakistanu

U Balučistanu, području koje graniči s Iranom i Afganistanom, aktivne su sunitska islamistička skupina povezana s talibanima, Al Kaidom i džihadističkom Islamskom državom

Četvero članova kršćanske obitelji ubijeno je na jugozapadu Pakistana u ponedjeljak, rekla je policija, u najnovijem napadu na kršćansku manjinsku zajednicu. 

Obitelj je putovala u rikši kad su im prepriječili put naoružani napadači na motorima i počeli pucati na njih u Kveti, glavnome gradu pokrajine Balučistan.

Žena je prevezena u bolnicu. Njezin otac i troje rođaka su ubijeni.

"Izgleda da je to bio ciljani napad", rekao je pokrajinski policijski dužnosnik Moazam Džah Ansari. "To je teroristički čin", kazao je.

Napad se dogodio dan nakon što je pakistanska kršćanska zajednica slavila Uskrs u nedjelju.

Oko 2 posto pakistanske populacije su kršćani.

Vjerska okupljanja manjinskih zajednica često su bile na meti terorista u zemlji u kojoj većinu stanovnika čine sunitski muslimani. 

U Balučistanu, području koje graniči s Iranom i Afganistanom, aktivne su sunitska islamistička skupina povezana s talibanima, Al Kaidom i džihadističkom Islamskom državom. 

U prosincu, tjedan dana prije Božića, dvojica bombaša samoubojica napala su prepunu kršćansku crkvu na jugozapadu Pakistana i ubila najmanje 10 osoba te ranila njih 56, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Najčitaniji članci