Obavijesti

News

Komentari 0

Nabujala Bosna opkolila pastira i 700 ovaca, u tijeku spšavanje

Nabujala Bosna opkolila pastira i 700 ovaca, u tijeku spšavanje
1

Pripadnici Civilne zaštite Modriča u BiH počeli su u srijedu ujutro akciju spašavanja dva pastira i 700 ovaca koje je opkolila nabujala rijeka Bosna...

VIDEO

Pripadnici Civilne zaštite Modriča u BiH počeli su u srijedu ujutro akciju spašavanja dva pastira i 700 ovaca koje je opkolila nabujala rijeka Bosna. 

Samostalni stručni suradnik za Civilnu zaštitu u Modriči Željko Terzić rekao je da je dojava zaprimljena u 7 sati nakon čega su angažirali Specijalni tim za spašavanje pod vodom, policiju i vatrogasce. 

Jednog pastira su uspjeli spasiti. On kaže da je sinoć oko 23 sata voda okružila mjesto na kojem su prespavali, piše Fokus.ba

Terzić je dodao da su potoci u Modriči noćas nabujali, ali se izlila samo Oteška rijeka koja je u mjestu Oteža poplavila 10 kućanstava iz kojih je evakuirana stoka.

Nabujale rijeke u BiH izlile se iz korita

Nekoliko rijeka na području Bosne i Hercegovine u protekla 24 sata izlilo se iz korita poplavivši dio okolnog zemljišta, no za sada nema opasnosti od ugrožavanja naseljenih mjesta, izvijestile su u srijedu ujutro službe civilne zaštite Federacije BiH i Republike Srpske.

Kiša koja pada od početka tjedna prouzročila je rast vodotokova u cijeloj zemlji, a plavljenja zemljišta zabilježena su uglavnom u sjevernim dijelovima Bosne.

Na teritoriju Federacije BiH zabilježeno je izlijevanje rijeke Spreče kod mjesta Gračanica. Vodostaj te rijeke veći je od 3,7 metara, a poplavljeno je više od pedeset hektara Sprečkog polja.

Porasla je i razina vode u rijeci Usori, u središnjoj Bosni, pa su tamo poduzete mjere zaštite kako bi se spriječio mogući prodor vode prema naseljima.

Zbog nabujalih rijeka ima manjih poteškoća u prometovanju regionalnim cestama, no stanje nigdje nije kritično.

U RS-u je do sada probleme prouzročio jedino Vrbas i to u okolici Banje Luke. Vodostaj te rijeke je u jutarnjim satima bio 367 centimetara, što je iznad kote redovite obrane od poplava. U nekim od banjolučkih prigradskih naselja padaline su prouzročile odrone zemljišta pri čemu su oštećene lokalne ceste.

Uz vodotokove Une i Sane na teritoriju Bosanskog Novog na snazi su redovite mjere obrane od poplava, jer je tamo u protekla 24 sata zabilježen rast razine vode veći od metra. Vodostaj Une trenutačno je na razini od 382 centimetra, a Sane 404 centimetra.

Meteorolozi do kraja dana previđaju prestanak padalina pa je procjena da ne prijeti opasnost od poplava koje bi mogle ugroziti stanovništvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke