Zahod u Bedekovčini. Načelnik tvrdi: To još nije gotovo, podmeću mi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 46

Načelnik o urnebesnom zahodu: 'To još nije gotovo, podmeću mi'

Načelnik o urnebesnom zahodu: 'To još nije gotovo, podmeću mi'
2

Prostor smo dali Udruzi mladih jer su inzistirali na tome, iako još nije bio dovršen. Bio je pogođen i potresom, a toalet će biti gotov do kraja godine, priča nam načelnik Darko Ban o WC-u zbog kojeg ga prozivaju

VIDEO

Prije smo našoj Udruzi mladih u Bedekovčini naručivali kemijske WC-e kad su imali evente, a sad kad im želimo normalno urediti prostor koji je između ostalog stradao i u potresu, dolazi vijećnica Brigita Rogan koja fotografira toalet u nedovršenom stanju.

Priča nam to načelnik Bedekovčine Darko Ban o prozivkama Rogan i ostalih općinskih vijećnika o toaletu s dvije školjke bez pregrade.

- Taj prostor nije primjeren za korištenje, nisam ga htio dati mladima sve dok se potpuno ne obnovi jer je stradao u potresu. No budući da su inzistirali da im ga damo na korištenje ranije, to smo i učinili. Prva faza obnove je završena, a počela je od sanitarnih čvorova. Kao što vidite na fotografijama gospođe Rogan, sve je uredno popločeno, a nedostaju još montažne pregradne stijene koju smo već naručili - kaže nam načelnik.

Zahod zavadio političare u Bedekovčini: 'Pogledajte kako ovo izgleda, koji je to dizajn'
Zahod zavadio političare u Bedekovčini: 'Pogledajte kako ovo izgleda, koji je to dizajn'

- Očito moram biti prisiljen mladima ponovno obustaviti korištenje tog prostora, dok cijeli objekt ne bude u potpunosti obnovljen, s obzirom na podmetanja koje mi je priuštila gospođa koja želi skrenuti fokus svojih problema na druge - dodaje.

- Gospođa Rogan po struci je inače građevinski tehničar, ona zna, ili bi barem trebala znati razliku između građevinskih radova i mobilnih radova, što su faze radova i tako. Mislim da je vrlo nekorektno od nje prozivati me za nešto što još nije spremno za korištenje, priča nam Ban, upućujući nas na kćer gospođe Rogan koja je trenutno i predsjednica Udruge mladih u Bedekovčini. 

Udruga: Zahod je u istom stanju kao i prošle godine

Nazvali smo tako i predsjednicu Bedekovačke udruge mladih, koja nam je rekla da je zahod u stanju na kojem ga vidimo na fotografijama bio takav i prošle godine. Kako nam kaže, nije samo problem u zahodu, nego i cijelom tom prostoru.

- Načelnik nam već godinu i pol priča da je prostor u fazi radova, ali uvijek bude 'iduće godine'. Zgrada je na dva kata, a mi kao udruga koristimo drugi kat na kojem se nalazi i taj zahod. Obećao nam je i prozore do kraja godine koji su trenutno najveći problem s obzirom da gore imamo i radionice za djecu - opisuje predsjednica Bedekovačke udruge mladih.

Ponovnim kontaktiranjem načelnika on demantira informaciju da je zahod postojao kao takav prošle godine.

- Prijavili smo se na projekte energetske obnove, a ta procedura traje pa ne možemo izravno utjecati na brzinu obnove. Ono na što smo utjecali je da smo općinskim novcem željeli izaći ususret mladima i sami započeli rješavanje makar sanitarnog čvora - odgovara nam Ban na izjavu predsjednice Bedekovačke udruge mladih.

Rogan: 'Načelnik radi bedastoće'

Popričali smo i s Brigitom Rogan, koja tvrdi da ovaj zahod nema veze s Udrugom niti projektima na koje se poziva. Kako nam kaže, on s općinskim novcem radi bedastoće.

- Odgovorno tvrdim da načelnik Ban radi bedastoće, neka se ne posipa pepelom. Mladi gore imaju radionice i smrzavaju se, grijanje im je ustupila vatrogasna zajednica, pa o čemu mi pričamo. Ništa mladi nisu inzistirali na tome da im se takav prostor dodijeli na korištenje, kako on tvrdi. Ja samo ukazujem da jedan načelnik, koji je po struci inženjer građevine, troši općinski novac na bedastoće, a to sam pokazala fotografijom toaleta - priča nam Rogan.

- Ako nešto radiš, onda to napravi po zakonima struke. Prozor u toaletu je prenisko i tamo ne može ići nikakva pregrada, pa niti ona montažna - tvrdi Rogan, pozivajući nas u Bedekovčinu da sami vidimo i prosudimo, kao i to da bi se o njenoj općini moglo još toga pričati.

Na pitanje koliko je onda novca dosad potrošeno na ovaj toalet, Ban odgovara kako ima svoje službe koje se bave nabavom i koje znaju sve detalje, odnosno da ne može te podatke dati iz glave. Kao i Rogan, poziva nas da dođemo u općinu gdje će nam pokazati svu dokumentaciju na temelju koje se može vidjeti kako i u kojim fazama se sve dosad napravilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes
STRAVA U DARUVARU

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes

Krešimir Pahoki (53) upao je u starački dom i ubio šestero ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara i zaposlenika doma. Njegov otac potpuno je shrvan...

Andreju Plenkoviću na Dugom otoku mještani poklonili govno
DOBIO SUVENIR

Andreju Plenkoviću na Dugom otoku mještani poklonili govno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak Dugi otok. Dočekali su ga veselje, glasna muzika, pozdravi i selfieji
VIDEO Nožem joj izrezao gume, šipkom razorio auto. Vlasnica sve gledala: 'Ne znam tko je on'
SNIMKA DEMOLIRANJA IZ VUKOVARA

VIDEO Nožem joj izrezao gume, šipkom razorio auto. Vlasnica sve gledala: 'Ne znam tko je on'

Od PU vukovarsko-srijemske doznajemo kako su primili dojavu te provode kriminalističko istraživanje