Obavijesti

News

Komentari 44

Zahod zavadio političare u Bedekovčini: 'Pogledajte kako ovo izgleda, koji je to dizajn'

Zahod zavadio političare u Bedekovčini: 'Pogledajte kako ovo izgleda, koji je to dizajn'
2

Potpredsjednica Općinskog vijeća Brigita Rogan prozvala je načelnika Bedekovčine Darka Bana zbog nevjerojatnog dizajna WC-a te zajedno s drugim vijećnicima ukazala na problem otvorenja dječjeg vrtića...

VIDEO

Izgleda da Bedekovčanci muku muče s vrtićima i toaletima. Naime, vijećnici iz Bedekovčine prozvali su načelnika Darka Bana za odugovlačenje s otvorenjem vrtića, a potpredsjednica Općinskog vijeća Brigita Rogan se tom prigodom osvrnula i na 'inovativne' pristupe u dizajnu zahoda koji ima dvije školjke jednu pored druge - bez pregrade.

Kako prenosi Zagorje International, radi se o toaletu u prostorima Bedekovčanske udruge mladih, a što je Općina navodno platila 30-ak tisuća kuna.

15 tisuća za svaku školjku?

- Evo kako se u Bedekovčini brine o najmlađima i mladima i kako sposobnog inženjera građevinarstva na čelu Općine imamo. Da slika govori tisuću riječi i da je na jednom tako beznačajnom projektu toliko propusta, možete vidjeti i sami. Koliko je propusta tek na vrtiću kojeg gradimo jedini u županiji kreditom, a vrtić nije prošao tehnički pregled. Da je toalet trebao imati tehnički pregled, ne bi ga ni on prošao - ističe Rogan za Zagorje International.

Ipak, prema riječima predsjednika Općinskog vijeća Bedekovčine, Marka Ocvireka, najveći problem je trenutno dječji vrtić čiju je jednoglasnu odluku Vijeća o pojeftinjenju s 900 na 650 kuna opozvao sam načelnik, a koji se na sjednici nije niti pojavio. Neka od gorućih pitanja tako su datum otvorenja njegova proširenog dijela, ekonomska cijena i iznos učešća koje će plaćati roditelji, prenosi navedeni portal.

Vrtić pao na tehničkom pregledu, ne bi prošao ni WC

- Nažalost, dječji vrtić nije otvoren jer nije prošao tehnički pregled za uporabnu dozvolu, a sve zbog anomalija u projektu i građenju. Baš na te anomalije u projektu i zbog velikih pogrešaka u apliciranju na EU fondove ukazivali smo i prije dvije i pol godine. Od 14 općina i gradova u Krapinsko-zagorskoj županiji, jedino Općina Bedekovčina nije dobila sredstva, dok su drugih 13 općina i gradova izgradili vrtiće uz pomoć EU fondova - kazao je Ocvirek.

Ovih 11 stvari nikad ne biste trebali baciti u svoju WC školjku
Ovih 11 stvari nikad ne biste trebali baciti u svoju WC školjku

Ocvirek dodaje i da osim što Općina sama financira vrtić, on je uzet i na kredit.

- Nažalost, mi smo jedina općina u Zagorju koja diže kredit od 10 milijuna kuna. Novac je utrošen na gradnju dječjeg vrtića, a načelnik Ban naknadno isplaćuje kroz anekse nešto manje od 400.000 kuna za ‘takozvane’ dodatne radove. U svojim prijašnjih izjavama tvrdio je da za gradnju vrtića neće premašiti iznos od 10 milijuna kuna. Sada, kako bi nadomjestio navedeno trošenje proračunskih sredstava načelnik Ban povećava ekonomsku cijenu dječjeg vrtića. Mještane zanima kada će se otvoriti novi dio proširenja dječjeg vrtića i smanjiti naknada roditeljima na 650 kn, kako je i donijeta odluka – kazao je Ocvirek i pozvao Bana na brzi odgovor.

Na povećanu cijenu vrtića osvrnuo se i drugi potpredsjednik općinskog vijeća Željko Odak.

- Naši mještani su radi otplate kredita zakinuti za manje učešće u cijeni vrtića, za financiranje komunalne infrastrukture i boljih uvjeta života. Žalosti nas to što imamo saznanja da vrtić nije prošao na tehničkom pregledu zbog grešaka kod izvođenja radova, gdje je prilikom gradnje došlo do odstupanja glede konstrukcije građevine i ispunjenja temeljnog zahtjeva mehaničke otpornosti i stabilnosti objekta. Investitor je upućen na izdavanje izmjena i dopuna građevinske dozvole glede projekta konstrukcije i revizije istog. Za nas je najvažnija sigurnost djece. Stoga vjerujem da će se nastali problemi ubrzo riješiti – zaključio je Odak za Zagorje International.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa