Obavijesti

News

Komentari 12

Načelnik Sućurja ukinuo je Turistički ured u svojoj općini

Načelnik Sućurja ukinuo je Turistički ured u svojoj općini
1

Smijenio je postojećeg direktora Turističke zajednice, oslobodio troškove plaća, a zatim novac preusmjerio prema projektima i održavanju općine...

VIDEO

Načelnik općine Sućuraj na otoku Hvaru, Ivan Slavić, poželio je smanjiti troškove svoje općine pa je tako ukinuo Turistički ured. 

- Nema razloga da skupština bude iste veličine za svaku općinu u cijeloj zemlji - rekao je u telefonskom razgovoru za TCN.

Turistički ured je brojao nekoliko zaposlenika, ali Slavić je srezao troškove tako što ga je ukinuo. Prvo se obratio ministru turizma Gariju Cappelliju, ali kako odgovor nije stigao, odlučio je napraviti sve na svoju ruku.

Portreti gradonačelnika i načelnika općina Splitsko-dalmatinske županije

Smijenio je postojećeg direktora Turističke zajednice, oslobodio troškove plaća, a zatim novac preusmjerio prema projektima i održavanju općine. Sama titula načelnika čini ga predsjednikom Turističke zajednice općine Sućuraj što mu daje kontrolu nad tijelom, dok mjesto direktora ostaje upražnjeno. 

Slavić kaže kako će se pobrinuti za normalno funkcioniranje Turističke zajednice te njezine financijske i administrativne poslove. 

- U skladu sa statutom Turističke zajednice i Pravilnikom o osoblju, imamo određenog direktora kojeg smo planirali zaposliti od 1. travnja do 11. studenog. No, zbog situacije s COVID-19 odustali smo i čekamo daljnji razvoj situacije, jer ako nema turizma, neće se naplaćivati ​​boravišna pristojba, a samim time, nećemo imati nikakvih prihoda, tako da ne smijemo stvarati dodatne troškove.

- Inače, općina Sućuraj je mala, sa samo 2 zaposlena radnika gdje svi rade sve i minimiziranjem troškova na ovaj način imamo najbolje rezultate. Također, prelaskom na sustav eVisitor, gdje iznajmljivači samostalno unose informacije, upitna je potreba za uredom tijekom cijele godine. 

kamp MLASKA

- S obzirom na financijsku situaciju Turističke zajednice Sućuraj, koja djeluje na području općine Sućuraj, gdje je prihod uglavnom povezan s privatnim smještajem, ​​ne možemo zaraditi više od 185.000,00 kn zbog plaćanje boravišne pristojbe, što je jedini prihod Turističke zajednice. To u konačnici znači da tijekom godine ugrađeni troškovi - plaća direktora - 'pojedu' većinu prihoda Turističke zajednice, tako da nema sredstava za daljnja ulaganja. Direktor mora ljeti raditi sezonski, tako da Ured i info stolovi rade 14 sati. Stoga, najveći dio prihoda ide na plaće, a ostalo je samo dovoljno za pet do šest manjih događaja, gdje Turistička zajednica sufinancira događanja udruga u općini Sućuraj.

Sa svojih 8.368 turista prošle godine, Sućuraj nikako nije bio jedna od najposjećenijih destinacija koja je imala stalnog direktora turističke zajednice i vlastitu turističku zajednicu. Ali prošao je mnogo bolje od mnoštva turističkih zajednica u cijeloj zemlji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1