Obavijesti

News

Komentari 9

Nacional: Rimac je Plenkiju poslala SMS za vjetroelektrane, on ju je istoga dana nazvao

Nacional: Rimac je Plenkiju poslala SMS za vjetroelektrane, on ju je istoga dana nazvao

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje

Sadržaj USKOK-ova spisa otkriva da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane 'zapeo u začaranom krugu šume - imovina - poljoprivreda'. Plenković ju je istog dana nazvao na mobitel, piše Nacional.

Navodno je i dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo, a Rimac je pričala i s više ministara u vladi.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

Plenković: 'Svjestan sam da imamo antivakserski problem'
Plenković: 'Svjestan sam da imamo antivakserski problem'

Prema tvrdnjama jednog od izvora iz HDZ-a, ondje su ona i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog stožera HDZ-a Nediljko Dujić, također razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene.

Dujić je otvoreno lobirao za projekt.

Podsjetimo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.