Obavijesti

News

Komentari 332

Plenković: 'Svjestan sam da imamo antivakserski problem'

Plenković: 'Svjestan sam da imamo antivakserski problem'

Drago mi je da su znanstvenici jedinstveni, a sada je to potvrđeno i odlukom Europske agencije za lijekove koja je potvrdila da je cjepivo sigurno, rekao je premijer

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak komentirao cjepivo i nabavku zrakoplova. Naime, cjepivo protiv korone dobilo je uvjetno odobrenje u EU.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Božinović 02:09

- Bilježimo puno manji postotak u odnosu tjedan na tjedan i to je ohrabrujuće. Na nama je svima da se taj trend i nastavi. Nastojimo što je više moguće smanjiti fizičke kontakte koji su se pokazali ključnima za zarazu. Ovaj period u koji sad krećemo od sutra pa do 8. ili 10. siječnja jako je važan da jednim discipliniranim ponašanjem najvećeg dijela naših građana smanjimo što je više moguće zarazu, to je cilj - rekao je premijer te nadodao kako se njegova Vlada uspješno bori s pandemijom. 

- Za Vladu, HDZ, cijelu Hrvatsku i Europu ovo je bila godina koja je bila vrlo zahtjevna, teška, jedinstvena. Globalna pandemija promijenila je iz korijena naš način života, utjecala na zdravstveno stanje, gospodarstvo, financije. Kada gledamo sve skupa, mislim da smo iznalazili uvijek najbolja moguća rješenja u okolnostima koje smo imali. Pratili smo priču u Kini od početka siječnja, reagirali pravodobno, izvukli bolju turističku sezonu nego mnoge druge zemlje na Mediteranu, održali izbore u trenutku koji je bio epidemiološki i politički gledano najoportuniji, održali stabilnost. Kad gledam realno, bilo je zahtjevno, teško, politički tvrdo, ekonomski i financijski izazovno, ali činili smo ono što smo smatrali da je najbolje za Hrvatsku - rekao je Plenković i naglasio kako su epidemiološke mjere adekvatne. 

ANKETA Odobren u EU: Biste li se cijepili Pfizerovim cjepivom?
ANKETA Odobren u EU: Biste li se cijepili Pfizerovim cjepivom?

- Cijelo vrijeme imamo mjere na snazi. Naše su mjere adekvatne i proporcionalne sukladno širenju epidemije. One su poduzimane na temelju stručnih preporuka i svega što se sastoji u toj politici balansiranja i zdravstva i gospodarstva i financija. Okviri koje smo postavili su da neće biti policijskog sata i nema ga, neće biti kompletnog zatvaranja i nema ga. Gledamo komparativno i kako se drugi bore. Nama je žao svakog izgubljenog života, ovo je opaka bolest, osobno sam je prebolio i nije jednostavna. Drago mi je da sada situacija izgleda bolje - rekao je i pojasnio kako cjepivo neće biti obavezno te potvrdio kako će se i on cijepiti.

- Neće biti obveznog cijepljenja, tu smo odluku već donijeli. Cijela borba protiv covida-19 bazira se na načelu povjerenja prema hrvatskim građanima. Cjepivo je jedno od najvećih dostignuća u medicini uopće. Te teze je li cjepivo dobro ili ne. Ja vjerujem da će velika većina građana nakon kampanje pokloniti povjerenje struci i znanstvenicima, ali nećemo ići na obavezno cijepljenje. Nije prva doza cjepiva za marketing već za spašavanje života. U izboru života i smrti, bolji je život - kazao je Plenković. 

Laucove teorije zavjere i tračevi o Trumpu i Brexitu opasni su i problematični. (I za Plenkovića)
Laucove teorije zavjere i tračevi o Trumpu i Brexitu opasni su i problematični. (I za Plenkovića)

Komentirao je i mali postotak onih koji se planiraju cijepiti, te dodao kako je uvjeren da će nakon kampanje o cijepljenju ipak većina ljudi odlučiti cijepiti se.

- Nakon problema s necijepljenjem protiv ospica u Dubrovniku shvatio sam koliki antivakserski problem imamo. Drago mi je da su znanstvenici jedinstveni, a sada je to potvrđeno i odlukom Europske agencije za lijekove koja je potvrdila da je cjepivo sigurno - rekao je Plenković. Rekao je da će se prije svega ići na cijepljenje ugroženih skupina. 

Na pitanje o prekidu letova s Velikom Britanijom zbog širenja novog soja virusa Covida-19 premijer je kazao kako je to odlučeno da se zaštite životi građana u RH, odnosno kako se ne bi dogodilo da se s jednog leta zaraza proširi. Pomoći će se onima koji su zbog tog prekida morali ostati u Velikoj Britaniji, tvrdi.

Vatikan poručio vjernicima: 'Cjepiva s tkivima pobačenih fetusa moralno su prihvatljiva'
Vatikan poručio vjernicima: 'Cjepiva s tkivima pobačenih fetusa moralno su prihvatljiva'

Osvrnuo se i na nabavku borbenih aviona. 

- Neće biti odgode. Vladino međuresorno povjerenstvo je napravilo cijelu analizu nakon ponuda koje su došle. Vlada će temeljito proučiti sve aspekte i nakon nekoliko sljedećih tjedana ćemo detaljnije o tome govoriti. Predsjednik Republike je upoznat s cijelom analizom - rekao je premijer. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa