News

Komentari 75

Nadan Vidošević dokazao je na sudu da mu je imovina legalna

Nadan Vidošević dokazao je na sudu da mu je imovina legalna

Nadan Vidošević uspio je dokazati na sudu da je legalno stekao imovinu od 39 milijuna kuna, nakon što se ispostavilo da su vještaci neku imovinu upisivali više puta te da nisu priznali dokumente o vlasništvu imovine

USKOK je morao odustati  od zahtjeva da se Nadanu Vidoševiću, nekadašnjem šefu Hrvatske gospodarske komore (HGK) i njegovoj obitelji oduzme 39 milijuna kuna imovine, prenosi Telegram. Prema početnom nalazu vještaka, Vidošević nije mogao dokazati porijeklo, no ispostavilo se da su vještaci neke dijelove imovine dva ili čak tri puta uvrstili u tablice vrijednosti te da ispočetka nisu htjeli priznati neke račune i ugovore kojima je Vidošević dokazivao legalnost imovine.

USKOK sad očekuje od suda da Vidoševiću oduzme 26,2 milijuna kuna nezakonite dobiti koju je prema optužnici, dobio kao svoj dio od novca izvučenog iz HGK. Sumnja se da je od 2006. do ožujka 2011. iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.

Tijekom istrage koja je počela 2013. nakon njegovog uhićenja, vještaci su utvrdili da obitelj Vidošević ima čak 39 milijuna kuna vrjedniju imovinu od ostvarenih prihoda. Vidošević se na to nije mogao očitovati, pa je na temelju tog vještačenja u srpnju 2015. podignuta optužnica.

Uz Vidoševića, na optuženičkoj klupi je i njegova prva suradnica, Zdenka Peternel.

Najčitaniji članci