Obavijesti

News

Komentari 301

Fotografija koja je rasplakala svijet: Otac ostao bez obitelji

Fotografija koja je rasplakala svijet: Otac ostao bez obitelji
4

Ispred turske obale se prevrnuo čamac u kojem su bile izbjeglice. Među poginulima su i dječaci Galip (5) i Aylan (3) te njihova 35-godišnja majka. Otac je očajan...

VIDEO

Tijela dvojice malene braće koja su isplivala na plažu Bodrum u Turskoj uzdrmala su svijet. Galip (5) i njegov brat Aylan (3), porijeklom Kurdi, bježali su zajedno s drugim izbjeglicama iz Sirije i pokušavali stići do grčkojgotoka Kos. Bili su na prenatrpanom čamcu koji se prevrnuo. Osim dječaka utopilo se još 11 izbjeglica. Među njima je i majka dječaka Rehan (35).

Otac Abdullah je preživio i doplivao do obale. On je nakon tragedije nazvao svoju rodbinu i rekao im da su mu žena i sinovi mrtvi. Dječaci su živjeli s roditeljima u gradu Kobane u Siriji, ali su morali pobjeći nakon napada ISIL-a . Brod se prevrnuo 30-ak minuta nakon što je krenuo iz Turske prema Kosu. Teta dječaka medijima je ispričala kako je obitelj skupljala novac da bi roditelji i dječaci stigli do Kanade i tamo počeli novi i bolji život. Rekla je i da se Abdullah nakon ove tragedije namjerava vratiti u Kobane i tamo pokopati ženu i sinove.

POGLEDAJTE VIDEO: Bodrum je jedno od ključnih točaka na putu izbjeglica

Pokretanje videa...

24sata Video 00:27

Na čamcu je bilo ukupno 17 ljudi, a utopilo se petero djece. Lokalni mediji pišu da je čamac bio jedan od više njih koji su krenuli u utorak prema Grčkoj. Prevrnuo se još jedan na kojem je bilo 16 ljudi, piše Daily Mail.

Svijet iskazuje tugu i ljutnju zbog smrti dječaka

Smrt malenog Aylana (3) i njegovog brata razljutila je korisnike društvenih mreža. Preplavili su internet raznim fotografijama i slikama koje prikazuju tragediju obitelji iz Sirije, a ujedno i tragediju cijele izbjegličke krize. Neki su tijelo dječaka prikazali kao anđela, a neki su svojim fotografijama istaknuli političku poantu, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.