Obavijesti

News

Komentari 2

Nadareni Dario s gotovo 15 tisuća kockica na računalu složio zgradu policije u Dubrovniku

Nadareni Dario s gotovo 15 tisuća kockica na računalu složio zgradu policije u Dubrovniku
5

Iako Dario Šimunović (13) nikad nije posjetio zgradu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i oživi s 14.868 virtualnih kockica, za što mu je trebalo 30 sati rada

VIDEO

Vrlo talentirani 13-godišnji Dario Šimunović iz Lapada, polaznik edukacije slaganja kockica pomoću računala, svoju inspiraciju našao je u zgradi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske "Villi Palmi", napisali su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Iako zgradu Policijske uprave nikada nije posjetio, to ga nije spriječilo da je pomno istraži i s 14.868 virtualnih kockica pretvori u još jednu slikovitu znamenitost Dubrovnika, za što mu je trebalo 30 sati rada.

 - Nakon što sam sagradio postaju Dubrovačkih vatrogasaca, došao sam na ideju da bih mogao sastaviti i Policijsku upravu Vilu Palmu. Slagao sam svaki dan pomalo, nekada više, nekada manje, a sveukupno mi je trebalo otprilike 30 sati slaganja. Najteže mi je bilo složiti okolinu, a uspio sam je složiti tako da sam otišao do prave postaje i uživo vidio kako izgleda. Cijela uprava, zajedno s cestom i autima, sastoji se od 14.868 kockica, te je jedna od mojih najvećih kreacija – rekao je Dario koji je tijekom ljeta 2023. godine u sklopu završnog rada Kockus edukacije pokazao svoj talent i složio zgradu Dubrovačkih vatrogasaca.

Izgradnja prave Vile Palme započela je neposredno prije Prvoga svjetskog rata, a dovršena je u jeku rata (1913. – 1915.). Prvotno je bila projektirana kao stambena jednokatnica, međutim tijekom gradnje joj je dodan još jedan kat.

Osim što slaže kockice, Dario se bavi borilačkim sportovima i trenira judo, a u slobodno se vrijeme bavi i notafilijom – skupljanjem stranih papirnatih novčanica. Od ostalih aktivnosti treba istaknuti i da je jedan od pisaca školskog lista Osnovne škole Lapad, gdje trenutno pohađa 8. razred. Dario nije želio otkriti što će iduće napraviti od kockica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...