Obavijesti

News

Komentari 202

Nadbiskup je Papi poželio da umre: Naljutila ga imenovanja

Nadbiskup je Papi poželio da umre: Naljutila ga imenovanja
4

Luigi Negri poludio je kad je čuo koje je svećenike Papa imenovao nadbiskupima te je poželio da "Bogorodica napravi isto čudo koje je napravila s onim drugim!"

VIDEO

Monsinjor Luigi Negri (74), nadbiskup Ferrare i Comacchia, bijesan je i očito toliko ljut na papu Franju da mu je poželio - smrt!

Naime, ovaj talijanski nadbiskup rekao je:

- Nadajmo se da će s Bergogliom Bogorodica napraviti isto čudo koje je napravila s onim drugim!

Reuters

Tu njegovu izjavu prenosi talijanski dnevnik Il fatto quotifiano tvrdeći da je taj “drugi” zapravo papa Ivan Pavao I. koji je umro u 66. godini nakon samo 33 dana svojeg ponitifikata 1978. godine.

No iako je kao Sveti Otac ovaj Papa bio jako kratko, uspio je ipak “prodrmati” Crkvu. Govorio je o Bogu kao Majci, a ne samo Ocu, te je jako uznemirio i rasrdio biskupe “uljuljuškane” u svojoj birokratskoj rutini. Bio je prvi Papa s dvostrukim imenom i prvi koji nije krunjen tijarom. Također, bio je prvi Papa koji nije rabio “pluralis maiestaticus” - vladarsku množinu veličanstva.

Od prvog trenutka nakon stupanja na papinsko prijestolje osvojio je srca ljudi svojom dobrodušnošću i osmijehom.

A sad je jedan od nadbiskupa, očito vidjevši sličnost Ivana Pavla I. i pape Franje, poželio Svetom Ocu, koji se trenutačno nalazi na afričkoj turneji po Keniji, Ugandi i Srednjoafričkoj Republici, istu sudbinu kao njegovu prethodniku, koji je kao poglavar Katoličke crkve izdržao tek nešto više od mjesec dana. Umro je od srčanog udara iako obdukcija koja se inače obavlja nije obavljena pa je bilo mnogo sumnja da nije umro prirodnom smrću.

Razlog ljutnje i bijesa Luigija Negrija su nova imenovanja nadbiskupa, odnosno kadroviranja. Naime, papa Franjo je u Bologni i Palermu nadbiskupima imenovao “svećenike s ulice”, Corrada Loreficea i Mattea Mariju Zuppija, a to je po Negriju apsolutno nedopustivo.

On je taj postupak objasnio kao “teološku mržnju protiv Crkve” i da je to “provedeno uz najapsolutniji prijezir spram svih pravila”.

Poznati hrvatski teolog, mons. prof. dr. Juraj Kolarić kaže kako je papa Franjo svojom širinom i nekonvencionalnošću izazvao one koji drugačije misle te se oni sad osjećaju ugroženo.

- To je strašno što je rekao. Očito se neki nadbiskupi osjećaju nagaženo pa onda gube svaku, pa i elementarnu pristojnost. Nije to ništa čudno zapravo jer Crkva je često pretijesna onima koji imaju velike misli i ideje. Teologija je jako važna, ali ljubav prema bližnjem je najvažnija - smatra teolog Juraj Kolarić osupnut tako otvorenim pokazivanjem prijezira prema Svetom Ocu.

Papa ima mnogo protivnika u Vatikanu

Bilo je jasno od prvog dana da je papa Franjo čista suprotnost svojem suzdržanom prethodniku Benediktu XVI. Prvi Papa s južne polutke već dvije i pol godine oduševljava spontanim potezima, kao što je grljenje teško bolesnih i invalida te molitva na zidu kojim su Izraelci opasali palestinska područja. Čim je izabran odlučio se boriti: raditi na reformi Rimske kurije i prilagoditi Crkvu izazovima moderne obitelji. Vrlo brzo je stekao mnogo protivnika koji jedva čekaju da ode...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović