Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Nadbiskup primio Ninu Kuluz: 'Odluke suda legitimne, ali...'

Odluke sudova su legitimne, ali nikada se ne smije prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, a u ovom slučaju maloljetno dijete, rekao je nadbiskup Marin Barišić

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija
33 komentara

Ninu Kuluz, majku osmogodišnjeg dječaka Cesarea, koji bi joj u srijedu na temelju pravomoćne sudske odluke ovrhom trebao biti oduzet i predan ocu Talijanu Alessandru Avenatiju, u ponedjeljak je u Nadbiskupskom ordinarijatu primio nadbiskup Marin Barišić koji ju je podržao da koristi sva legitimna sredstva za dobrobit dječaka, priopćila je Nadbiskupija.

Nina Kuluz je, stoji u priopćenju, nadbiskupa upoznala sa situacijom koja teško pogađa nju i njezino dijete, a mnogi su joj se pridružili u legitimnoj borbi za njezina prava i prava njezinoga sina.

TOP 3 VIJESTI Ovrha nad Cesareom u srijedu: 'Ne mogu ostaviti svoje dijete'

Nadbiskup je izrazio svoje suosjećanje i blizinu s Kuluz. Podsjetio je na važnost roditelja u odgoju djece i nezamjenjivu ulogu majke koja je po svojoj naravi temelj zdravog i cjelovitog rasta djeteta. Potvrdio je nadbiskup i da ova godina, koja je u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji proglašena godinom majke i majčinstva, pokazuje koliko su majke ranjive u društvu te koliko su zbog njihove ranjenosti ranjena i njihova djeca. 

NE ODUSTAJU Spremaju prosvjed: Nova ovrha nad malim Cesareom 7. veljače

"Iako živimo u društvu koje se želi zvati humanim, ipak se primjećuje još mnogo nepravde i bešćutnosti, a nažalost posljedice najviše trpe djeca. Baš djeca moraju uživati najveću moguću skrb i zaštitu kako vlastitih roditelja tako i države i društva, Crkve i udruga te svakog pojedinca. Odluke sudova su legitimne, ali nikada se ne smije prestati tražiti ono što je najbolje za svakog pojedinca, a u ovom slučaju maloljetno dijete", navodi se u priopćenju.

Dodaje se  kako je nadbiskup Barišić podržao Ninu Kuluz i sve koji joj daju podršku da koriste sva legitimna sredstva, a za dobrobit njezinoga sina.

Već duže vremena traje proces na različitim razinama u kojem se ona bori za svoga maloljetnog sina Cesarea koji prema sudskim odlukama mora otići kod svoga oca u Italiju.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message