News

Komentari 4

Nađi upozorio na dug prema drogerijama: 'To nije način kako se država treba nositi s krizom'

Nađi upozorio na dug prema drogerijama: 'To nije način kako se država treba nositi s krizom'

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika proziva držvau za maćehinski odnos prema privatnom sektoru i upozorava da će od plana oporavka koristi imati samo javni sektor

Nađi upozorava je da je država u ranijim krizama čak prijetila veledrogerijama koje su privatni poduzetnici osnivanjem državne veledrogerije i sličnim nekorektnim ponašanjima.

-To nije način na koji se država treba nositi s ovom krizom usred pandemije. Država treba vratiti te dugove jer svi znamo da država ne čeka preko godine dana poduzetnike da plate, primjerice poreze, rekao je Nađi.

Nađi je upozorio i na maćehinski odnos države prema privatnom sektoru, ustvrdivši da će od plana oporavka Hrvatske najviše novca otići javnom sektoru i inozemnim ekonomijama.

- Iako se govori da će preko 50 posto sredstava ići u gospodarstvo, ako izuzmemo sve jednadžbe, sve što će ići na javne infrastrukturne projekte onaj dio sredstava koji će doći malim poduzetnicima će biti zanemariv, tvrdi Nađi.

Dodao je da čak i velike infrastrukturne projekte u Hrvatskoj u pravilu dobivaju inozemne kompanije, što se vidjelo na primjeru Pelješkog mosta.

- Tu vidimo jasan obrazac ponašanja Vlade koja je fokusirana na to da se pomaže javnom sektoru dok privatni sektor trpi taj maćehinski odnos Vlade koja bi prema njemu trebala prva izaći u susret jer je privatni sektor taj koji puni proračun i koji će vraćati dugove, zaključio je.